Hjerteklappatienter kan være berettigede til erstatning

Hjerteklappatienter kan være berettigede til erstatning

Omkring 2014 valgte tre at regioner at droppe hjerteklappen Mitroflow, fordi der på sigt kunne der være større risiko for, at patienter med den pågældende hjerteklap ville dø tidligere eller skulle opereres igen.

Patienter blev informeret om erstatningsmulighed

De tre regioner, det drejede sig om, var Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland, og de indkaldte dengang Mitroflow-opererede patienter til en lægesamtale og ultralydsundersøgelse for at vurdere, om den enkelte patient havde behov for supplerende behandling.

Patienter og pårørende til afdøde Mitroflow-opererede blev desuden orienteret om, at de kunne være berettigede til erstatning hos Patienterstatningen.

– Når Patienterstatningen træffer afgørelse i erstatningssager, arbejder de ud fra tre regler; specialistreglen, rimelighedsreglen og apparaturreglen. Ifølge apparaturreglen er en skade erstatningsberettiget, hvis den skyldes fejl i teknisk apparatur. I forhold til Mitroflow hjerteklappen ville patienten have ret til erstatning, hvis det viste sig, at hjerteklappen havde forårsaget en skade hos patienten, siger advokat Maria Ulf Hansen fra ERSTATNINGSGRUPPEN, og tilføjer.

– Derudover kunne der være pårørende, som havde ret til erstatning for tab af forsørger i de tilfælde, hvor en Mitroflow-opereret patient er død.

Erstatning for patientskade

Hvis du har været udsat for en patientskade og ønsker at søge om erstatning, skal

  • Du hente et anmeldelsesskema på www.patienterstatningen.dk
  • Du anmelde skaden senest 3 år efter dit kendskab til skaden
  • Dit krav være over 10.000 kroner, for at du kan få erstatning

Hvis du ønsker juridisk rådgivning i forbindelse med en patientskade, ser vi gerne nærmere på din sag hos ERSTATNINGSGRUPPEN. Bestil en gratis sagsgennemgang her.

Vil du vide mere?