Hjælp til bivirkninger efter HPV vaccine

Hjælp til bivirkninger efter HPV vaccine

I går løb TV2 dokumentaren ”De vaccinerede piger – Syge og Svigtede” over skærmen. Her fulgte man en gruppe piger, som er blevet syge kort efter, de er blevet vaccineret med HPV vaccinen mod livmoderhalskræft.

Bedre behandlingstilbud på vej

I kølvandet på programmet er Danske Regioner klar til at indføre et nyt behandlingstilbud til de piger, der oplever at have fået bivirkninger efter at være blevet vaccineret med HPV vaccinen. Det er endnu ikke afdækket, om bivirkningerne rent faktisk skyldes vaccinen, men desuagtet vil regionerne nu tilbyde et mere centralt behandlingstilbud.

Formanden for Danske Regioners Sundhedsudvalg, Ulla Astman, udtaler i den forbindelse til TV2;

– Mange af pigerne oplever det som om, de er blevet sendt frem og tilbage rigtig mange gange. Det har vi lyttet på og det, vi nu vil gøre, er at sikre, at den praktiserende læge kan henvise et sted i hver region, så vi har det, man kalder én indgang, som derefter har ansvaret og er tovholder for pigen og de undersøgelser hun skal igennem.

Sundhedsstyrelsen hilser initiativet velkommen, og enhedschef i Sundhedsstyrelsen Henrik G. Jensen siger blandt andet til TV 2;

– Det er rigtig vigtigt, at de her piger kommer i behandling – uanset om det er en bivirkning eller ej.

Mulighed for erstatning

HPV vaccinen har været en del af børnevaccinationsprogrammet siden 1. januar 2009, og i forhold til antallet af piger, der vaccineres, er der heldigvis tale om ganske få, der oplever alvorlige bivirkninger ved HPV vaccinen, men det gør naturligvis ikke sagen mindre alvorlig for de piger, det går ud over.

Hvis du har oplevet gener efter at være blevet vaccineret med HPV vaccinen, kan du anmelde det til patienterstatningen, som vurderer, om du har krav på erstatning.

Hvis du ønsker juridisk rådgivning i forbindelse med bivirkninger ved HPV vaccinen, ser vi gerne nærmere på din sag hos ERSTATNINGSGRUPPEN. Du kan bestille en gratis sagsgennemgang her.

Vil du vide mere?