Få juridisk vejledning om arbejdsskader

Syge får måske lettere ved at få førtidspension

En dom fra retten i Aalborg fastslår, at lægelig dokumentation vægtes højere end myndighedernes skøn. Det kan betyde, at syge fremover får lettere ved at få førtidspension.

Klare lægelige udtalelser bør ikke ignoreres

Dommen giver en 37-årig kvinde med alvorlig social angst medhold i, at Aalborg kommune burde have tilkendt hende førtidspension tilbage i 2013.

– Dommen er et udtryk for, at myndighederne bliver irettesat i forhold til, at man ikke bare kan ignorere klare, lægelige udtalelser fra de læger, der er omkring borgeren, siger advokat Marianne Fruensgaard, der repræsenterede kvinden, til NORDJYSKE.

Professor Jørgen Elm Larsen fra Københavns Universitet betegner afgørelsen som ”interessant” og udtaler til NORDJYDSKE;

– Det kan meget vel blive en bombe under reformen. Især hvis der kommer flere sager, som går i samme retning. Når den her type sager bliver offentligt kendt, er det oplagt, at dem der har ressourcerne til det også vil have deres sag prøvet, hvis den har lignende karakter.

Godt nyt for syge borgere

ERSTATNINGSGRUPPEN er enig i, at dommen er godt nyt for alvorligt syge borgere.

– Vi har tidligere peget på, at der eksempelvis indenfor ressourceforløb er en tendens til, at de tilkendes på trods af, at lægelige vurderinger og eventuelt forudgående arbejdsafklaringer viser, at vi nærmer os det åbenbart formålsløse, når det kommer til udvikling af arbejdsevnen. Derfor er det godt nyt, hvis der med dommen kan komme fokus på vigtigheden af udtalelser fra de læger, der er tættest på borgerne.

Har du ikke læst artiklen om ressourceforløb? Den kan du læse her.

Vil du vide mere?