Få hjælp til erstatning efter en arbejdskade

Siemens Wind Power sagen: Syge ansatte får erstatning

Tre tidligere ansatte hos Siemens Wind Power kan nu se frem til erstatning fra virksomheden, efter at de er blevet syge af at arbejde med kemiske stoffer.

Retten i Aalborg afgjorde i går en sag, som 3F har ført på vegne af tre tidligere medarbejdere hos Siemens Wind Power. Den samlede erstatning lyder på næsten 900.000 kroner.

Opløsningsmidler har ført til arbejdsskade

De tre tidligere ansatte har fået astma og eksem af at arbejde med de sundhedsskadelige stoffer, epoxy og isocyanat, hos Siemens Wind Power, hvilket to af de ansatte allerede har fået Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings (tidl. Arbejdsskadestyrelsen) ord på.

Læs mere om arbejdsskader som følge af arbejdet med epoxy eller isocyanater her.

Den tredje medarbejders sag er tidligere blevest afvist af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (tidl. Arbejdsskadestyrelsen) og afventer nu behandling i Ankestyrelsen. Hans sag bakkes dog op af gårsdagens dom, hvor det lyder, at det er sandsynliggjort, at der i sagen er ”den fornødne årsagssammenhæng mellem arbejdet med sundhedsskadelige stoffer hos Siemens og astmalidelsen”. Det skriver DR på deres hjemmeside.

– Det er ikke usandsynligt, at Ankestyrelsen, på baggrund af dommen, kunne finde på at hjemvise sagen til fornyet behandling i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (tidl. Arbejdsskadestyrelsen), siger Erstatningsgruppen.

Alle de tre medarbejdere fik i går tilkendt erstatning, og de håber, at dommen vil bane vejen for, at andre medarbejdere, der er blevet syge af arbejdet hos Siemens, vil føre lignende sager. Siemens skal desuden betale sagens omkostninger.

På sin hjemmeside skriver Siemens i en kommentar til dommen, at de vil gennemgå dommen i detaljer og vurdere, om den skal ankes.

Vil du vide mere?