Nogen oplever bivirkninger ved HPV vaccinen og de kan have krav på erstatning

Sådan får du erstatning for bivirkninger ved HPV vaccine

Debatten om, hvorvidt unge piger fortsat skal have HPV vaccine raser igen. Det diskuteres om bivirkningerne ved at give vaccinen er så voldsomme og generende, at det er bedre at leve med risikoen for få livmoderhalskræft.

Sundhedsstyrelsen anbefaler HPV vaccine

Vaccinen mod livmoderhalskræft har været en del af børnevaccinationsprogrammet siden 1. januar 2009, og det er helt forståeligt, at en række forældre og de piger, der desværre har oplevet bivirkningerne er påvirket af situationen. Det er dog fortsat anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen, at man lader sit barn vaccinere. Generne ved at få livmoderhalskræft er nemlig meget alvorlige og i yderste konsekvens kan sygdommen have dødelig udgang.

Det antal, der oplever bivirkninger ved HPV vaccinen er fortsat meget lille i forhold til det store antal vacciner, der gives hvert år og generelt anbefales det at sige ja til HPV virus’en.

Har du oplevet gener ved HPV vaccinen?

Hvis du har oplevet gener ved HPV vaccinen, kan du anmeldes det til patienterstatningen, som vurderer, om du har krav på erstatning.

Vi er naturligvis klar med rådgivning, hvis du har oplevet gener i forbindelse med HPV virus og ønsker juridisk rådgivning.

Vil du vide mere?