Erstatning efter mislykket hofteoperation. Få juridisk rådgivning

Erstatning til hofteopererede

Har du fået indopereret en hofteprotese i metal, skal du ikke lade dig nøjes med en ny operation. Du har nemlig muligvis også krav på erstatning.

Siden DR Nyheder afslørede problemer med hofteproteser af metal, har mange hoftepatienter fået en indkaldelse til en kontrol. Den vil i mange tilfælde føre til en ny operation med smerter, genoptræning, tabt arbejdsfortjeneste og måske nedsat bevægelighed for patienten.

Det er derfor vigtigt, at hoftepatienter husker at kræve erstatning for fejloperationen. Erstatningsgruppen opfordrer hofteopererede fra perioden 2005-2010, hvor de problematiske hofteproteser blev benyttet, til at være opmærksom på muligheden for at få erstatning.

Dog skal man være opmærksom på, at skaden skal være anmeldt senest 3 år fra at man er klar over eller burde være klar de gener, der begrunder anmeldelsen.

Mén trods ny operation

Selvom man får tilbudt en ny hofte, er det langt fra sikkert, at man har den samme mulighed for at genoptræne den bevægelighed og styrke i benet, som man havde før. Protesen i metal har vist sig at ødelægge vævet i muskler og knogleceller, og det kan ikke genoptrænes. Derfor vil mange patienter trods en ny operation få mén, og det skal man have erstatning for.

Tabt arbejdsfortjeneste og udgifter til behandling kan også erstattes, og efter den nye operation er det meget vigtigt, at patienten er opmærksom på, om den fulde funktion af hoften kommer tilbage.

For hver operation belastes bindevævet yderligere, og det øger risikoen for at tabe funktionen i benet. Det kan medføre, at man kommer til at gå dårligt eller nedsat erhvervsevne – og det kan man få erstattet.

For at få erstatning skal man kunne dokumentere, at det er hofteprotesen, som påfører en de lidelser og tab, man er udsat for. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at bede om en kopi af ens journal fra sygehus, læge, kiropraktor og fysioterapeut, så man kan dokumentere tidslinjen og udviklingen af symptomer fra hofteproteseoperationen.

Vil du vide mere?