Få rådgivning om erstatning

Erhvervsministeren ønsker øget kontrol med overvågning af pensionskunder

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) foreslog i sidste uge en ny lovgivning, der skal give Finanstilsynet mulighed for at tjekke, om pensionsselskaberne anvender brugen af detektiver korrekt.

Pensionsselskaberne benytter sig i nogle tilfælde af overvågning af deres kunder for derigennem at kunne fastslå, om de reelt er syge. Det har givet anledning til kritik fra flere sider, blandt andet har vi i en tidligere artikel beskrevet, at Forbrugerrådet Tænk udtaler, at de har størst tillid til, at efterforskning varetages af politiet fremfor private selskaber, blandt andet fordi overvågning kan medføre, at kunderne bliver bange og føler sig forfulgt.

Regelbrud skal følges op med bøder og påbud

Erhvervsminister Simon Kollerups forslag til en ny lovgivning skal give Finansministeriet mulighed for at kontrollere, om overvågningen sker korrekt, og der skal kunne følges op med bøder og påtaler, hvis loven ikke følges.

Blandt de regler ministeren foreslår er ifølge Erhvervsministeriet, at der skal være bestyrket mistanke, før der bruges detektiver, og at overvågningen kun kan godkendes af en direktør. Derudover skal der være en høringsfase, hvor kunder, som er blevet overvåget, har mulighed for at give deres version af sagen, før selskabet stopper med at udbetale erstatning.

– Hos ERSTATNINGSGRUPPEN finder vi det positivt, at der kommer fokus på overvågning, da vi ofte hører fra vores klienter, at det bliver oplevet som meget indgribende og i øvrigt kan give psykiske følger. Overvågningen giver, efter vores opfattelse, et unuanceret syn på klientens gener, da overvågningen kun sker i det offentlige rum, hvor klienten måske netop kompenserer og forsøger at fremstå helt rask for omverdenen. Den anden side af billedet, hvor klienten er hjemme og derfor ikke har behov for at skjule sine gener, kommer således ikke med i den samlede betragtning ved brug af overvågning, siger advokat Maria Ulf Hansen.

Hos Erstatningsgruppen holder vi os orienteret om forslaget og laver en opfølgende artikel, når der er nyt i sagen.

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.