Fodboldtræningen er startet op igen efter at have været lukket ned i en periode på grund af Corona. Hvis du spillede fodbold før nedlukningen, har du formentlig allerede styr på støvler, benskinner m.v., men hvad med forsikringen? Den kan der være god grund til at få tjekket op på, inden du løber på banen.
Du kan ikke gøre andre ansvarlige for din skade
Ifølge Statens Institut for folkesundhed er fodbold den sportsgren, der koster flest idrætsskader på årsplan i Danmark. En del af årsagen skal findes i, at fodbold er en af de mest populære sportsgrene herhjemme, men derudover skyldes det især det faktum, at fysisk kontakt er en naturlig del af fodboldspillet.
Selvom skaden opstår på grund af en tackling, kan du dog som udgangspunkt ikke gøre andre ansvarlige for skaden.
– Man kan groft sige det sådan, at når du løber på banen, accepterer du risikoen for, at der kan forekomme tacklinger, da det er en del af fodboldspillet, forklarer ERSTATNINGSGRUPPENs advokat Maria Ulf Hansen, der opfordrer til, at du tegner en ulykkesforsikring, hvis du ikke allerede har en.
Erstatning kræver en ulykkesforsikring
Hvis du er forælder til et fodboldspillende barn, er det vigtigt at vide, at børnene som udgangspunkt ikke er dækket af forældrenes eventuelle ulykkesforsikring.
– Mange børn helt ned til 3-4 års alderen spiller fodbold, så jeg vil råde forældre til at få tjekket op på, om børnene er dækket ind, hvis uheldet er ude. Ofte vil det kræve, at der tegnes en særskilt ulykkesforsikring til børnene, forklarer Maria Ulf Hansen.
Med en ulykkesforsikring er der mulighed for at få erstatning for varige mén ved for eksempel meniskskader, korsbåndslæsioner med videre, og derudover kan ulykkesforsikringen betale nogle behandlingsudgifter ved for eksempel fysioterapeut, kiropraktor med videre.
3 råd til fodboldspillere
Advokat Maria Ulf Hansen har tre gode råd til fodboldspillere:
- Tegn en ulykkesforsikring. Når du spiller fodbold, er det som udgangspunkt på egen risiko
- Tag på skadestuen, hvis du kommer til skade og følg op med konsultationer hos egen læge. Lægejournalen anvendes, når skadens omfang vurderes og forsikringsbeløbet fastsættes
- Anmeld skaden til ulykkesforsikringen, og tjek i den forbindelse om du har flere ulykkesforsikringer. Der kan være tegnet ekstra forsikringer gennem fagforeningen eller banken