Feriefotos kan være medvirkende til manglende erstatning

Feriefotos deles flittigt på Facebook, men hvis du er syg eller skadelidt kan der være god grund til at holde igen med facebookopdateringerne.

Naturligt at se oplagt ud

Facebook får ofte skyld for at vise et poleret glansbillede, og mange vil kunne nikke genkendende til, at der hovedsageligt tegner sig et positivt billede, når man scroller ned over vennernes statusopdateringer på Facebook. Ferieperioden er absolut ingen undtagelse – der er en overvægt af billeder fra strand og pool, vandreture i smuk natur, hyggestunder i haven m.v.

Det sker imidlertid, at andre end de nærmeste venner kigger med på opdateringerne, og i værste fald kan de glade feriefotos få en uheldig konsekvens i erstatningssager. Der er nemlig flere eksempler på, at forsikringsselskabers overvågning i ”det virkelige liv” eller via kanaler som for eksempel Facebook har været en medvirkende årsag til, at syge og skadelidte har mistet deres erstatning.

Ifølge Erstatningsgruppens advokat Maria Ulf Hansen er problemet med overvågningen, at den giver et meget ensidigt billede.

– Det er ganske naturligt, at man forsøger at se nogenlunde oplagt og smilende ud på fotos, og syge og tilskadekomne er jo ikke anderledes end alle andre, så de deler også små glimt fra hverdagen på Facebook, siger hun og uddyber

– Selvom man på et foto kan se en glad familie på vej til stranden med parasol og køletaske under armen, er det ikke ensbetydende med, at den tilskadekomne ikke har ondt i armen, ryggen eller skuldrene og senere må betale prisen ved at lægge sig på sofaen, tage smertestillende medicin, have søvnløse nætter eller lignende.

– Det er ærgerligt, at det er nødvendigt at tænke på den slags, men man skal være klar over, at billeder på de sociale medier kan blive tolket til forsikringsselskabernes fordel, siger advokat Maria Ulf Hansen, som råder syge og skadelidte borgere, der enten er i gang med en erstatningssag eller allerede har fået tilkendt erstatning, til at overveje, hvilke billeder de deler på Facebook.

Husk i øvrigt, at du kan følge Erstatningsgruppen på Facebook, hvor vi løbende deler gode råd, nyt om erstatning og lovgivning m.m.

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.