Få advokathjælp til erstatning efter vold

Erstatning, hvis du er blevet udsat for vold

Du kan søge om erstatning ved Erstatningsnævnet, hvis du har været udsat for et voldeligt overfald, og samtidig opfylder visse betingelser.

Case: Jacob blev overfaldet på vej hjem fra byen

En lørdag nat er Jacob på vej hjem efter en festlig aften i byen sammen med vennerne. Pludselig bliver han helt umotiveret skubbet omkuld, og tildelt flere slag og spark af en ukendt gerningsmand.

Efter overfaldet ringer Jacob til sin kæreste, der straks kommer, og sammen kører de på skadestuen. Jacob bliver syet med flere sting i baghovedet og får konstateret to løse fortænder, der kræver tandlægebehandling.

Mandag morgen tager Jacob ned på politistationen og anmelder overfaldet.

Hvordan søger man erstatning, hvis man er blevet udsat for vold?

Jacob har gjort det rigtige ved hurtigt at tage på skadestuen, så overfaldets omfang kan blive lægeligt dokumenteret, samt ved at anmelde overfaldet til politiet indenfor 72 timer.

Da gerningsmanden i Jacobs tilfælde er ukendt, er det op til politiets efterforskning, om han vil blive fundet. Hvis han findes, vil der blive rejst en straffesag mod ham, hvis politiet mener, der er grundlag for det. Hvis der rejses en straffesag, er det vigtigt, at de erstatningskrav der kan opgøres på tidspunktet for sagen, gøres gældende under sagen.

Selv hvis gerningsmanden ikke er kendt, kan der søges erstatning ved Erstatningsnævnet, så længe visse krav er opfyldt, for eksempel skal overfaldet være anmeldt til politiet indenfor 72 timer. Søgning om erstatning efter vold sker ved at udfylde et ansøgningsskema, som skal afleveres til politistationen i den by, hvor overfaldet fandt sted. Ansøgningsskemaet kan hentes på www.erstatningsnaevnet.dk. Det er en eventuelt beskikket forsvarers opgave at sørge for udfyldelse og fremsendelse af anmeldelsen til Erstatningsnævnet.

Hos Erstatningsgruppen har vi stor erfaring med erstatningssager i forbindelse med vold. Vi kan både hjælpe dig med udfyldelse og fremsendelse af ansøgningsskemaet til Erstatningsnævnet, men også med eventuel efterfølgende rådgivning om valg af speciallæge m.m. Klik her for en gratis sagsgennemgang.

Tre gode råd hvis du er blevet udsat for vold

  • Tag på skadestuen hurtigst muligt
  • Anmeld overfaldet til politiet indenfor 72 timer
  • Søg om erstatning hos Erstatningsnævnet senest to år efter overfaldet har fundet sted, eller der er faldet dom i en eventuel straffesag

Læs også vores artikel Sådan søger du erstatning, hvis du har været udsat for vold

Vil du vide mere?

Få rådgivning ved beregning af erhvervsevnetab

Er du sikker på, at du har fået den rette erstatning?

Professionel rådgivning i forbindelse med din erstatningssag kan have stor betydning. Erstatningsgruppen har for nyligt afsluttet en sag, hvor vi sikrede, at en forkert beregning af klientens erhvervsevnetabserstatning blev rettet til, hvilket betød, at klienten fik cirka 500.000 kr. mere i erstatning, end han først var blevet tildelt.