Få rådgivning om erstatning ved spirituskørsel

Spiritus involveret i alt for mange trafikulykker

Siden januar er mere end 2.700 personer blevet sigtet for spritkørsel, viser nye tal fra Rigspolitiet. Rådet for Sikker Trafik finder det bekymrende, at så mange stadig sætter sig bag rattet med promiller i blodet.

Alkohol involveret i hver femte alvorlige trafikulykke

Antallet af trafikulykker, hvor spiritus er involveret, falder år efter år, men der er fortsat bilister, der sætter sig bag rattet, selvom de har drukket alkohol. I perioden 1. januar til 20. juni er 2.736 personer således blevet sigtet for at køre spritkørsel, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Læs også: Rekord få kommer til skade i trafikken

– Hvert år kommer vi ud til alvorlige ulykker, der kunne have været undgået, hvis folk havde ladet bilen stå efter at have drukket alkohol. Selv om antallet af spritbilister er faldet over årene, så er der stadig alkohol i hver femte dødsulykke i trafikken. Derfor bliver politiet ved med at sætte ind på det her område, siger Erik Terp Jensen, centerchef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Trafikulykker koster dyrt både menneskeligt og samfundsøkonomisk

Også i Rådet for Sikker Trafik vækker det bekymring, at så mange vælger at køre bil, selv om de har drukket eller er i tvivl om deres promille.

– Hvert år er der familier, der bliver smadret, fordi en person kører ud på vejene med en alt for høj promille. Er man det mindste i tvivl om sin promille, skal man lade bilen stå. Desuden skal vi alle blive bedre til at gribe ind, når man ser en påvirket person fiske bilnøglerne op af lommen, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik, der også peger på yderligere konsekvenser af det høje antal trafikdræbte, foruden de tusinder af mennesker der lever med smerter og mén efter trafikulykker.

– Det koster dyrt både menneskeligt og samfundsøkonomisk, at så mange stadig mister livet eller kommer til skade i trafikken, udtaler siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Hos ERSTATNINGSGRUPPEN ser vi desværre også eksempler på alvorlige skader, der er opstået på grund af trafikulykker, der er sket som følge af alkoholindtag.

Hvis man pådrager sig en skade, der er så invaliderende, at det koster erhvervsevnen og evnen til at leve et almindeligt liv, er en erstatningssum måske nok et plaster på såret, men det er en ringe trøst, når man er begrænset i at leve et normalt liv. Derfor kan vi naturligvis kun bakke op om, at man lader bilen stå, når man har drukket.

I starten af måneden lød startskuddet til en kampagne, der skal køre sommeren over og som netop har til formål at reducere antallet af spiritus relaterede trafikulykker. Du kan læse mere om kampagnen her.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.