Få hjælp til erstatning efter en trafikulykke

Rekord få kommer til skade i trafikulykker

Antallet af tilskadekomne på de danske veje er for andet år i træk rekordlavt. Det fremgår af Vejdirektoratets netop offentliggjorte årsopgørelse af ulykkesstatistikken for 2015.

Aldrig er så få personer kommet til skade i trafikulykker som i 2015. Antallet af dræbte og tilskadekomne i alt er det laveste siden statistikkens start i 1930. De seneste 10 år er antallet af personskader i trafikulykker mere end halveret, og udgjorde i 2015 3.334, heraf 178 dræbte og 3.156 tilskadekomne.

Motorcykelulykker trækker statistikken op

Selvom antallet af tilskadekomne i år er rekordlavt, er der også ulykkestyper, der er med til at trække statistikken i den forkerte retning. Det gælder især motorcykelulykker, der har været stigende i de senere år.

– Ulykkestallene for 2015 viser, at det særligt er mænd i alderen 25-29 og 50-59 år, der er involveret i motorcykelulykkerne, så det er vigtigt at have fokus på, at det ikke kun er de unge mænd, der kommer til skade i trafikken, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

Hun forklarer overfor Ritzau, hvorfor de ældre mænd også kan have udfordringer i trafikken;

– De fik måske kørekortet, da de var omkring 21. Nu har de fået friværdi og råd til en motorcykel. Men de har ikke kørt motorcykel i lang tid, og de får ikke øvet sig, inden de kommer ud trafikken, siger hun og uddyber;

– For selv om man er en rutineret bilist, er man ikke automatisk en dygtig motorcyklist. Det er nogle helt andre manøvrer, man skal kunne som motorcyklist

Læs også: Motorcykelkørsel er 50 gange farligere end bilkørsel

Gode råd hvis du vil undgå skader

Udover færdselsreglerne er der flere ting, du, som motorcyklist, bør være opmærksom på, når du kører. Disse tre råd kan være med til at reducere risikoen for, at du kommer alvorligt til skade;

  • Beskyt dig bedst muligt. God og sikker påklædning kan mindske eventuelle skader
  • Vær synlig for dine medtrafikanter. Reflekser og farvestrålende tøj gør dig mere synlig for dine medtrafikanter og dermed være med til at øge trafiksikkerheden
  • Kør efter forholdene. Vær opmærksom på vejens tilstand og forløb, og tilpas din kørsel til forholdene

Desværre er uheldet af og til ude, uanset hvor godt man har sikret sig.

Hvis du kommer til skade, er det vigtigt, du kommer til lægen hurtigst muligt, så smerter og gener bliver opført i lægejournalen. Den vil nemlig blive anvendt ved et senere erstatningskrav. Derudover er det vigtigt, at du hurtigst muligt anmelder skaden til de relevante forsikringsselskaber, lyder rådet fra ERSTATNINGSGRUPPEN.

Husk i øvrigt at du kan bestille en gratis sagsgennemgang her.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.