Erstatning i forbindelse med polterabend ulykke

Værd at vide inden du arrangerer en polterabend

Hvis du arrangerer en polterabend og nogen kommer til skade, risikerer du at blive gjort ansvarlig. Læs med og find ud af, hvad du bør være opmærksom på.

Erstatningsansvarlig ved et polterabendarrangement

Det er som oftest det kommende brudepars venner eller familie, der planlægger polterabendarrangementerne. Hvis man står overfor at skulle planlægge en polterabend, bør det overvejes, om der er ”farlige aktiviteter” forbundet med arrangementet, og om ansvaret for aktiviteterne i så fald bør overlades til en professionel med den relevante erfaring.

Hvis man således vælger at overlade ansvaret for de mere actionprægede aktiviteter til en professionel udbyder, bør man undersøge, om udbyderen er forsikret. En del udbydere skriver, at deltagelse er ”på eget ansvar”, og derved kan de ikke gøres ansvarlige for hændelige ulykker.

Hvis firmaet har udvist uagtsomhed i forbindelse med aktiviteten, og derved bliver skyld i en ulykke, forholder det sig naturligvis anderledes. I så fald kan der som udgangspunkt rettes et erstatningskrav imod firmaet.

Står man til gengæld selv for arrangementet, risikerer man at blive ansvarlig, hvis nogen kommer til skade. Et eksempel herpå kan være dårlig planlægning eller utilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger.

Hvis der er planlagt potentielt farlige aktiviteter til polterabendarrangementet, er det desuden en god idé at overveje, hvordan deltagerne er dækket, hvis uheldet er ude. Der er mange, der går ud fra, at deres almindelige ulykkesforsikring dækker, men det er ikke altid tilfældet, for ofte dækker ulykkesforsikringen ikke såkaldte ”farlige sportsgrene”, som aktiviteter til polterabender ofte hører under.

Gode råd før polterabend

ERSTATNINGSGRUPPEN har tre god råd, inden du deltager i en polterabend.

  • Undersøg om din egen personlige ulykkesforsikring dækker de planlagte aktiviteter
  • Tjek om udbydere af eventuelle aktiviteter er forsikret
  • Overvej om risikobetonede aktiviteter bør erstattes af mindre farlige aktiviteter

Hos ERSTATNINGSGRUPPEN tilbyder vi en gratis gennemgang af din sag, hvis du er kommet til skade.

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.