Få rådgivning om hjælp til erstatning efter tatovering

Tatoverede med bivirkninger må kigge langt efter erstatning

Cirka 600.000 danskere er tatoverede, og en del af dem oplever bivirkninger og skader, der relaterer sig til tatoveringerne. De kan imidlertid kigge langt efter en erstatning.

Svært at få erstattet tatoveringsskader

En ny rapport fra Videnscenter for Forebyggelse viser, at antallet af tatoveringsrelaterede bivirkninger stiger i takt med, at tatoveringerne oplever større og større popularitet. Synderen til generne kan blandt andet være tatoveringsblækket, tatoveringsredskaberne, tatovøren eller den tatoverede selv, og der kan være tale om ganske alvorlige gener. Det er dog ikke så lige til at få erstatning for skaderne.

Reelt er din eneste mulighed at lægge en civil sag an mod tatovøren, og det er i så fald dig, der skal betale for at få rejst sagen og det er dig, der har bevisbyrden. Du skal altså kunne bevise, at tatovøren har begået en fejl, som for eksempel at bruge beskidte nåle eller bakteriefyldt blæk, og at det er denne fejl, der har forårsaget bivirkningerne.

Selv hvis du vinder en eventuel retssag, kan du ikke være sikker på at få en økonomisk kompensation. Udbetalingen af din erstatning afhænger nemlig af tatovørens økonomiske formåen, og i værste fald kan det betyde, at du aldrig får den erstatning, du egentlig har krav på.

Bedre klagemuligheder for tatoverede måske på vej

Rådet bag rapporten hor formuleret flere forslag, der kan bedre situationen for de tatoverede. Tre af forslagene lyder;

  • Etablering af en klagevej og sikring af tatoveringskundernes retsstilling i tilfælde af, at tatoveringen er udført forkert og/eller har medført helbredsskade
  • Krav om uddannelse og certificering af tatovører som en forudsætning for at udøve erhvervet. Certificering ved kompetent sundhedsfaglig myndighed
  • Etablering af en ordning for effektiv registrering af tatoveringsforretninger og tatovører med en afklaring af den legale ramme for virksomheden

Det er forslag, som ERSTATNINGSGRUPPEN kan bakke op om.

Det er meget positivt, hvis man vælger at gå ind og sikre de mange tatoveredes retsstilling, så de får et gennemsigtigt klagesystem og ved, hvor de skal henvende sig, hvis de oplever gener efter at være blevet tatoveret.

Det er dog nødvendigt, at erstatnings- og klagesystemet bliver kombineret med en betingelse om, hvem der er omfattet af systemet, så det gælder tatovører med en bestemt autorisation eller certificering.

Det vil give fremtidige tatoveringskunder et helt andet og mere trygt beslutningsgrundlag, når de skal vælge, hvor de vil få lavet deres tatovering.

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.