I juni springer årets studenter ud. De efterfølgende dage byder for de fleste studenters vedkommende på et tætpakket program med studenterkørsel og studenterfester. Desværre er det ikke altid uden risiko. Få vores råd til hvordan du sikrer dig bedst muligt.
Erstatningsgruppen har samlet tre gode råd til dig, der snart bliver student;
- Sørg for at der er styr på tilladelserne til studenterkørslen
- Tegn en ulykkesforsikring hvis du ikke allerede har en
- Vær bevidst om at fuldskab kan betyde nul erstatning
Studenterkørslen kræver de rette tilladelser
Hvis du og dine kammerater har planlagt at lade jer fragte rundt på ladet af en lastbil, når huen er i hus, kræver det tilladelse fra politiet. Tilladelsen er først gyldig, når køretøjet er synet, og tilladelsen har en påtegning fra synsvirksomheden. Her skal det fremgå, at køretøjet er godkendt til den type af kørsel, der er omfattet af tilladelsen.
Ud over tilladelsen til at bruge køretøjet til studenterkørsel, så anbefaler vi hos Erstatningsgruppen, at I sørger for, at I er sikret bedst muligt, hvis uheldet skulle være ude.
Sørg for at tjekke, at køretøjet er dækket af en motoransvarsforsikring og den lovpligtige erhvervsansvarsforsikring til studenterkørsel. Det forhindrer ikke, at ulykken kan ske, men hvis der sker en ulykke, vil de tilskadekomne være langt bedre stillet i en erstatningssag.
Ulykkesforsikringen er vigtig men dækker ikke altid
Hvis du har en ulykkesforsikring, er du som udgangspunkt dækket, hvis du kommer til skade i forbindelse med studenterfesterne.
Det er dog vigtigt at vide, at ulykkesforsikringen typisk ikke dækker, hvis du er beruset, når ulykken finder sted. Det vil sige, at du kan risikere at kigge langt efter en eventuel erstatning, hvis du eksempelvis vrider alvorligt om på foden på grund af beruselse.
Hvis det derimod er en anden person, der er skyld i din skade, er der tale om en anden situation. For eksempel hvis en af dine klassekammerater i kådhed eller fuldskab skubber dig i springvandet, og du i den forbindelse falder uheldigt og brækker håndleddet. Her vil du nemlig kunne rette et erstatningskrav mod din klassekammerat.
I sådanne tilfælde vil din klassekammerats ansvarsforsikring normalt dække. Hvis forsikringsselskabet vurderer, at din kammerat har handlet groft uagtsomt, eller et højt alkoholindtag er skyld i ulykken, kan I risikere, at forsikringen ikke vil dække. Så er der kun din klassekammerat til at betale.
Det er en ærgerlig situation at stå i, så fra Erstatningsgruppens side vil vi råde jer til at passe godt på jer selv og hinanden under festlighederne.