Få rådgivning om erstatning hvis du har været involveret i en trafikulykke i udlandet

Skal du på kør-selv-ferie? Så husk dette

Kør-selv ferie er en populær ferieform, som mange danskere benytter sig af. Det er dog ikke kun badetøj og sandaler, der skal styr på, når feriekufferten pakkes.

Mange danskere vælger at tage bilen sydpå, når sommerferien skal afholdes. Inden du starter bilen, bør du dog sikre dig, at der er styr på papirerne.

Disse papirer skal du huske på kør-selv-ferien

Når du tager bilen til udlandet, er det er vigtigt, at den er forsikret korrekt. Ligesom det kan være en god ide at få bilen ”ferie-tjekket” på værkstedet inden afrejse.

Derudover bør du medbringe

  • Kørekort
  • Pas
  • Bilens originale registreringsattest
  • Det blå sygesikringskort

Du bør desuden overveje at tegne en rejseforsikring, så du kan få hjemtransporten dækket, hvis uheldet er ude. Det kan også være en god idé at medbringe en international skadesanmeldelse og Det Røde Kort, der giver ret til vejhjælp i udlandet. Skadeanmeldelsen kan du hente på DFIMs hjemmeside, www.dfim.dk og Det Røde Kort kan printes fra SOS Internationals hjemmeside eller du kan downloade kortet som en app til mobilen.

Gode råd hvis du bliver involveret i en trafikulykke i udlandet

– Hvis du bliver involveret i en trafikulykke i udlandet, skal du sørge for at samle flest mulige oplysninger på stedet. Det gælder blandt andet modpartens kontaktoplysninger, vedkommendes forsikringsselskab, bilens registreringsnummer og mærke samt kontaktoplysninger på eventuelle vidner, siger advokat Maria Ulf Hansen og tilføjer

– Hvis du er enig med modparten om hændelsesforløbet, er det en god idé at skrive det ned med det samme og få modparten til at skrive under på det.

Hvis der er sket personskade ved uheldet, vil en eventuel erstatning blive fastsat efter det pågældende lands regler.

– Det er vigtigt at søge læge i forbindelse med ulykken, hvis der er personskade. Husk at få en kopi af journalen med hjem, siger Maria Ulf Hansen og forklarer videre

– Hvis trafikulykken er sket i et EU/EØS-land, og du udelukkende har tegnet en ansvarsforsikring på din bil, skal du kontakte Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) med det samme, når du kommet retur fra ferien. De formidler kontakten til det udenlandske forsikringsselskabs repræsentant i Danmark, og den danske repræsentant videreformidler herefter dit krav til det udenlandske forsikringsselskab.

– Hvis din bil er kaskoforsikret, er det tilstrækkeligt, at du anmelder skaden til dit forsikringsselskab, som vil erstatte skaden og herefter selv rette et krav mod den udenlandske skadevolder.

Hvis du har været involveret i en trafikulykke i Danmark, kan du læse mere om erstatning og trafikulykker her.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.