Er du kommet til skade? Få rådgivning om erstatning

Pas på under studenterfesterne

I juni måned springer de første glade studenter ud. Forude venter formentlig både studenterkørsel og et større udvalg af fester. Desværre ender festlighederne nogle gange med en tur på skadestuen.

Erstatningen risikerer at ryge, når promillen stiger

Det er ingen hemmelighed, at risikoen for ulykker øges i takt med et stigende alkoholindtag. Hos Erstatningsgruppen vil vi gerne gøre opmærksom på, at man oveni kan risikere, at ulykkesforsikringen ikke dækker.

Hvis din skade skyldes en soloulykke, dækker ulykkesforsikringen typisk ikke, hvis du er beruset, når ulykken sker. For eksempel hvis du vrider om på foden, mens du danser.

Hvis det derimod er en anden person, der er skyld i din skade, er situationen anderledes. For eksempel hvis en af dine klassekammerater i kådhed eller fuldskab skubber dig i springvandet, og du falder uheldigt og brækker håndleddet. Her vil du kunne rette et erstatningskrav mod din klassekammerat.

Klassekammeratens ansvarsforsikring vil normalt dække i sådanne tilfælde. Hvis forsikringen vurderer, at kammeraten har handlet groft uagtsomt, eller et højt alkoholindtag er skyld i ulykken, kan man risikere, at forsikringen ikke vil dække. I så fald er der kun klassekammeraten selv til at betale.

Hvilke tilladelser kræver studenterkørsel?

Studenterkørsel er en fast tradition, når studenterne udklækkes. Ofte foregår kørslen på ladet af en lastbil. Det er normalt ulovligt at transportere mennesker på ladet af eksempelvis en lastbil, men der kan søges om tilladelse hos politiet, når det drejer sig om studenterkørsel.

Polititilladelsen er imidlertid først gyldig, når køretøjet er synet. og tilladelsen har en påtegning fra synsvirksomheden. Her skal det fremgå, at køretøjet er godkendt til den type af kørsel, der er omfattet af tilladelsen. Derudover er der visse andre krav, for eksempel at kørslen ikke må foregå på motorvej.

Inden man giver sig i kast med studenterkørslen, bør man først og fremmest sikre sig, at der er styr på de forskellige tilladelser. Det er desværre ikke nogen garanti mod eventuelle ulykker, så det er vigtigt at tjekke, at køretøjet er dækket af en motoransvarsforsikring og den lovpligtige erhvervsansvarsforsikring til studenterkørsel.

Advokatens gode råd

Hos Erstatningsgruppen har vi tre gode råd til dig som kommende student, inden festerne står for døren:

  • Sørg for at tjekke om du er dækket af en ulykkesforsikring. Du bør som ung generelt sikre dig, at du har de rette forsikringsdækninger både nu og i fremtiden
  • Sørg for at køretøjet til studenterkørslen har en polititilladelse, og at bilen er blevet syne
  • Sørg for at køretøjet er dækket af en motoransvarsforsikring og den lovpligtige erhvervsansvarsforsikring til studenterkørsel

Hvis uheldet er ude, og du kommer til skade, har advokaterne disse fire råd:

  • Tag på skadestuen eller til egen læge hurtigst muligt. Det kan sikkert være fristende at vente, til alle festlighederne er overstået, men det er vigtigt, at du kommer afsted, så skaden noteres i din lægejournal
  • Få kontaktoplysninger på en eventuel skadevolder og vedkommendes ansvarsforsikring
  • Sørg for at få navne og telefonnumre på eventuelle vidner til ulykken. Det kan vise sig at få betydning i en eventuel erstatningssag
  • Anmeld skaden til din egen ulykkesforsikring

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.