Er du kommet til skade ved havearbejde? Måske kan du få erstatning

Pas på når hækken skal klippes

Hvert år diskuteres det livligt, hvornår på året hækken bør klippes, men måske burde spørgsmålet slet ikke være, hvornår hækken skal klippes, men snarere hvem der skal klippe den. Gør-det-selv-arbejde kan nemlig vise sig at blive langt dyrere, end de fleste er klar over.

Ifølge en opgørelse fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital går det ud over armene i næsten halvdelen af alle haveulykker, og hækklipning en af de opgaver, der koster flest skader. Tallene er beregnet ud fra data fra Odense Universitetshospitals skadestue, der udgør et repræsentativt udsnit på 5 procent af den danske befolkning.

En skade kan koste dyrt

Hos Erstatningsgruppen får vi løbende henvendelser fra personer, der er kommet til skade på grund af havearbejde.

– Meget havearbejde involverer maskiner som for eksempel hækklippere og motorsave, så der kan være tale om alvorlige skader, der helt eller delvist påvirker den tilskadekomnes erhvervsevne, siger advokat Malene Juhl og uddyber

– I og med at ”haveskader” sker i fritiden, er det som udgangspunkt din private ulykkesforsikring, der skal dække skaden. En privat ulykkesforsikring dækker alene varigt mén og ikke et eventuelt erhvervsevnetab. Det kræver, at du tegner en særlig forsikring. Hvis du ikke har en sådan, er du ringe stillet økonomisk, hvis du pådrager dig en skade i fritiden, som betyder, at du ikke længere kan varetage dit arbejde på normal vis.

Den besparelse, der er forbundet med at klare havearbejdet selv, kan i stedet blive vendt til et økonomisk tab, hvis fingrene for eksempel kommer lidt for tæt på hækklipperen.

– Mit råd er at vurdere risikoen fra gang til gang og overveje at gøre brug af professionel hjælp til større og mere risikobetonede opgaver. Du bør desuden tage dine forholdsregler ved de opgaver, du vælger selv at udføre, runder advokat Malene Juhl af.

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.