Få rådgivning om erstatning efter en sejlulykker

Mandlige sejlere i størst risiko for at drukne

Trygfondens Nationale Druknestatistik har netop offentliggjort resultatet af en analyse af alle drukneulykker i 2013, og den viser blandt andet, hvem der er i størst risiko for at drukne.

Ældre mænd glemmer sikkerheden

Trygfondens analyse af de i alt 48 drukneulykker i 2013 viser, at

  • 86 procent af de druknede var mænd
  • 44 procent af de druknede var over 44 år gamle
  • Drukneulykkerne typisk fandt sted ved fritidssejlads eller fritidsfiskeri på åbent hav eller inde i havnen

Ifølge Trygfonden kan en del af de ældre mænds drukneulykker tilskrives manglende forholdsregler.

– Man undlader måske at tage redningsvest på, når man sejler ud, fordi folk ikke skal tro, at man er nybegynder, og man glemmer at tænke sikkerhed, når man sidder i havnen og nyder en øl på sin båd efter en tur på vandet. Fordi mange af de ældre fritidssejlere og –fiskere har så mange års erfaring, ser de ikke sig selv som en del af risikogruppen, siger René Højer, der er områdechef for sikkerhed hos TrygFonden.

Alkohol har en del af skylden

Ifølge Trygfonden var 35 procent af de druknedøde i 2013 påvirkede af alkohol, og kigger man isoleret på de personer, der druknede i havne, var tallet hele 80 procent.

Klik her for at læse vores tidligere artikel om blandt andet sejlads og alkohol.

Af andre årsager til druknedødsfaldene kan blandt andet nævnes fald overbord, kæntring og manglende brug af redningsvest.

Gennem et nyt samarbejde med Søsportens Sikkerhedsråd vil TrygFonden arbejde målrettet på at få fritidsfiskere og fritidssejlere til at sejle sikkert. De har sammen udviklet ’SejlSikkert’, en app, hvor sejlere kan orientere sig om vind- og vejrforhold, inden de drager til søs. App’en er udviklet til både IPhone og android og den kan hentes, hvor du normalt finder dine apps.

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.