Få erstatning hvis modparten stikker af

Kan jeg få erstatning, hvis skadevolderen stikker af?

Hvis du er kommet til skade, som følge af en anden persons handling, kan du have krav på erstatning, men hvordan står du så stillet, hvis personen stikker af?

Hvordan skete skaden?

Nogle gange sker det desværre, at folk stikker af, selvom de har påført andre skade. Hvordan du som tilskadekommet efterfølgende står stillet rent erstatningsmæssigt, afhænger af, hvordan skaden skete.

– Det skyldes primært, at der er forskel på, hvornår en ansvarsforsikring er lovpligtig, fortæller advokat Malene Juhl fra ERSTATNINGSGRUPPEN.

Det kan illustreres med tre forskellige eksempler;

  • Hvis du bliver bidt af en hund, og hund og ejer efterfølgende tager flugten, kan du få udbetalt erstatning fra forsikringspuljen FAH
  • Hvis du i din bil, bliver påkørt af en anden bil, og derved kommer til skade, er det DFIM, Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring, der kommer til at udbetale din erstatning, hvis føreren af den anden bil tager flugten
  • Hvis du som fodgænger, pådrager dig en skade som følge af, at du bliver påkørt af en cykel, er der ikke umiddelbart hjælp at hente, hvis cyklisten stikker af

Læs her hvad der sker, hvis du bliver kørt ned af en cyklist, som ikke stikker af.

– Det kan virke uretfærdigt, at den tilskadekomne kommer til at stå ringere stillet, blot fordi det er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring på biler og hunde men ikke på cykler, men det er ikke desto mindre sådan, loven er skruet sammen, forklarer advokat Malene Juhl, mens hun slår fast, at man som skadevolder naturligvis altid bør stoppe op og sikre sig, at den tilskadekomne har det godt og få udvekslet de nødvendige oplysninger.

– Vælger man at tage flugten, må man ikke alene leve med sin dårlige samvittighed, man risikerer også at skulle tilbagebetale erstatningsbeløbet til eksempelvis forsikringspuljen FAH, hvis man på et senere tidspunkt bliver fundet, siger hun.

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.