Trafikulykke

Kan du få erstatning ved soloulykker i bilen?

Hvis du vil være sikker på at kunne få erstatning i tilfælde af, at du kører galt og kommer til skade i en soloulykke, skal du tage dine forholdsregler.

Det er langt fra alle trafikulykker, hvor andre bilister er implicerede. Tværtimod er en del af trafikulykkerne såkaldte soloulykker, hvor en bil kører galt, eksempelvis fordi det er glat eller føreren bliver blændet af solen.

Har du brug for en gratis sagsgennemgang? Bestil den ved at klikke her

Derfor er førerpladsdækningen vigtig

Det er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, hvis du kører på offentlig vej i en bil, på en motorcykel eller en knallert. Kaskoforsikringen er derimod frivillig, men er dog ofte et krav fra forsikringens side, hvis du har lånt penge til bilen eller købt den på afbetaling.

  • Ansvarsforsikringen dækker skader på eventuelle passagerer i bilen
  • Kaskoforsikringen dækker skader på bilen

Som fører får du ikke dækket dine skader af ansvarsforsikringen. Derfor bør du sikre dig ved at tegne en tillægsforsikring i form af en såkaldt førerpladsdækning

Med en førerpladsdækning vil din mulighed for at opnå erstatning efter skader som følge af en soloulykke være væsentligt forbedret, men du skal være opmærksom på, at der kan være forskel på dækningen fra forsikring til forsikring, så hos ERSTATNINGSGRUPPEN råder vi til, at du sætter dig grundigt ind i betingelserne.

Årsagen til, at du ofte vil stå bedre stillet ved at have en førerpladsdækning udover din ulykkesforsikring er, at den dækker dig langt bedre, hvis du kommer til skade ved soloulykker. I modsætning til en ulykkesforsikring vil en god førerpladsdækning nemlig også dække helbredelsesomkostninger, tabt arbejdsfortjeneste og svie og smerte i en sygemeldingsperiode. Hvis ulykken giver varige personskader, vil du desuden kunne få godtgørelse for varige mén og tab af erhvervsevne.

Læs her hvordan du er dækket ved forskellige typer af trafikulykker

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.