Få hjælp til din erstatningssag

Kådhed og drengestreger kan ende med stor regning

Hvis uheldet er ude, kan kåd sommerleg forvandles til en stor regning.

Forsikringsselskaberne dækker ikke altid

Sommeren er over os, og for mange betyder det mere tid til at mødes med vennerne. Særligt blandt yngre mænd kan stemningen hurtigt blive løssluppen, og måske får man lige givet kammaraten et skub i ryggen, så han ryger i vandet.

Så længe resultatet blot er et par våde sko og bukseben, er det ganske harmløst, men hvis kammeraten kommer til skade, kan det blive en helt anden sag.

Det er nærliggende at tro, at den slags skader burde være dækket af ”skubberens” ansvarsforsikring, men det er ikke altid tilfældet, for hvis forsikringsselskabet vurderer, at man har skubbet med vilje, dvs. at skaden er sket med forsæt, har forsikringsselskabet ret til at afvise at dække skaden, og så er der faktisk kun én til at betale: Nemlig personen, der skubbede.

– Vi har haft et par såkaldte ”skubbesager”, hvor forsikringsselskabet har henvist til, at skaden er sket med forsæt, og derfor har de ikke villet dække den, forklarer advokat Malene Juhl og fortæller videre

– Sagerne opstår jo, fordi den, der bliver skubbet, kommer så galt afsted, at det koster en sygemelding og måske varige skader efter brud eller andet. Selvom den der skubber, selvfølgelig ikke har haft til hensigt at skade kammeraten, kan selve skubbet altså blive bedømt som forsæt og så har vi miseren. Det kan sætte et venskab på en hård prøve. For selvfølgelig er man ked af situationen, men derudover vil resultatet også kunne blive, at personen der skubbede, må betale erstatning til den skadelidte. Det kan blive store erstatningsbeløb, hvis skaden er alvorlig og for eksempel har resulteret i et indkomsttab. I yderste konsekvens kan det ende med en retssag mellem to venner.

– Selvom vi er vant til at føre erstatningssager, er det her ofte nogle penible sager, også for os advokater. Fra ERSTATNINGSGRUPPEN skal derfor lyde en opfordring til at nyde sommeren, men husk at passe på hinanden undervejs, runder advokat Malene Juhl af.

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.