Få erstatning hvis du kommer til skade på rejsen

Husk at bestille et blåt sygesikringkort

Hvis sommerferien går til udlandet, og du ikke allerede har et blåt EU-sygesikringsbevis, er det tid til at få det bestilt.

Rejseforsikringen er god at have

Hvis turen går uden for landets grænser, bør du have et blåt EU-sygesikringskort. Det er nemlig ikke længere nok at have det gule med sig. Det blå sygesikringskort giver dig ret til samme behandling, som borgerne på din feriedestination. Der kan være forskel på dækningen alt efter hvilket land, du er rejst til, og du bør være opmærksom på, at der i nogle lande er der en vis egenbetaling.

– Det blå sygesikringskort dækker det meste af Europa, så hvis turen går længere væk, er du ikke dækket af det blå kort. Uanset hvor ferien går hen, er det dog under alle omstændigheder fornuftigt at tegne en privat syge- eller rejseforsikring, for det blå sygesikringskort dækker eksempelvis ikke sygetransport hjem til Danmark, siger advokat Malene Juhl fra ERSTATNINGSGRUPPEN.

Hvor bestiller jeg det blå sygesikringskort?

Du kan bestille det blå sygesikringskort online på borger.dk.

Husk at bestille det i god tid før afrejsen, så du er sikker på, at kortet når at ankomme, inden du skal på ferie. Ifølge Borger.dk tager det typisk 2-3 uger, inden det blå sygesikringskort kommer med posten.

På borger.dk kan du desuden finde informationer om:

  • Hvornår det blå sygesikringskort dækker
  • Hvad det blå sygesikringskort dækker
  • Hvordan du efterfølgende får refunderet eventuelle udgifter

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.