Få hjælp til erstatning efter golfskade

Golfspillere skal tænke sig godt om!

Kvinde fik kraftig hjernerystelse og vedvarende hovedpine efter at være blevet ramt af golfbold. Nu får hun erstatning.

Kvinde får erstatning efter at være ramt af golfbold

Det er ingen undskyldning, at det er første gang man spiller golf og ikke har fået instruktion i golfspillet. Retten i Kolding har dømt en golfspiller erstatningsansvarlig, efter han ramte en kvinde hårdt i hovedet med en golfbold. Golfspilleren, der deltog i en polterabend på Bunker Golf i Hejls, burde selv have vurderet, at han ikke burde slå så hårdt til golfbolden, da det ville medføre risiko for andres helbred.

Erstatningsgruppen gør opmærksom på, at det i dommen gøres klart, at man inden for sportsverdenen må acceptere en vis form for risiko. Men selv om det bliver fremhævet i dommen, har man stadigvæk vurderet, at i den konkrete sag har spilleren bevæget sig udenfor de rammer, retten finder rimelige. Dommen viser at man skal opføre sig ordenligt. Det gælder også, når man spiller golf. Det er ikke nogen undskyldning, at du deltager i en polterabend, hvor tingene er lidt mere løsslupne, og man har fået et par øl.

Den dømte deltog i en polterabend, og han havde haft vanskeligheder med at få bolden i hullet. Uheldet skete da han ramte bolden rent med meget stor kraft. Bolden skulle kun 45 meter ud til hullet, men i stedet ramte den kvinden i panden ca. 80 meter væk, hvor hun sad på terrassen ved hovedindgangen.

I dommen lægger retten afgørende vægt på, at golfspilleren burde indse, at den kraft han lagde i slaget, var alt for voldsom.

Samtidig lægger retten til grund, at han ikke advarede ved at råbe ”fore”. Det er en uskreven regel indenfor golfsporten, at man advarer om hårde slag ved at råbe ”fore”.

Derfor er golfspilleren blevet dømt til at betale erstatning til kvinden for svie og smerte og hendes varige mén. En erstatning der kan løbe op i 200.000 kr. Derudover er golfspileren ligeledes dømt til at skulle betale sagens omkostninger med ca. 50.000 kr.

– Erstatningen er kun et plaster på såret. Jeg synes, det er vigtigt at få frem, at man skal tænke sig om. Du kan ikke bare gå ind på en golfbane og hugge til bolden. Du har et ansvar, også til en polterabend, udtaler kvinden og tilføjer:

– Slaget fra golfbolden kostede mig 2 dage på Kolding Sygehus med en kraftig hjernerystelse. Nu skal jeg derudover også leve med at have konstant ondt i hovedet.

– Vi tror, det har betydet noget for vurderingen af sagen, at der er tale om en polterabend, udtaler Erstatningsruppen og fortsætter

– Man skal være forsigtig med at konkludere, at retten ville nå samme resultat, hvis der var tale om en golfspiller der udøvede sin sportsgren på en søndag eftermiddag. Der var tale om et hændeligt uheld, men samtidig også uforsvarlig opførsel.

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.