Få rådgivning om erstatning efter jagtskade

Gode råd til transporten mellem såterne når du er på jagt

1. oktober går jagtsæsonen for alvor i gang, og dermed opstår behovet for kørsel under jagten, men hvordan er reglerne egentlig og hvordan er du sikret, hvis uheldet er ude?

Kørsel på lad kræver tilladelse

For at afvikle jagten smidigt og uden for mange forstyrrelser i skoven, kan det være hensigtsmæssigt, at lade transporten mellem såterne foregå i fællesskab. Nogen jagtkonsortier vælger at lade transport ske på ladet af en traktor eller andet lignende køretøj. Der skal dog indhentes en polititilladelse, hvis transporten foregår på offentlig vej, ligesom køretøjet bør være dækket af den lovpligtige motoransvarsforsikring.

Både som arrangør og deltager på en jagt, hvor der skal ske fælles transport, bør du sikre dig, at der er styr på tilladelser og forsikringer.

– Skulle der ske det ulykkelige, at en jæger falder af bilen under kørslen og kommer til skade, kan han gøre sit krav gældende mod føreren af køretøjet. Når køretøjet er dækket af en motoransvarsforsikring, vil det dog som udgangspunkt være køretøjets forsikringsselskab og ikke føreren selv, der kommer til at betale en eventuel erstatning. På den måde undgår I bedre at havne i en, for alle parter, penibel situation, hvor I som gode jagtkammerater pludselig står overfor hinanden i en retssag for at gøre erstatningsansvar gældende, oplyser Erstatningsgruppen, og tilføjer

– Der vil dog også kunne gøres krav gældende mod arrangøren af jagten, hvis det vurderes, at arrangementet har været uforsvarligt tilrettelagt. Derfor bør man som arrangører naturligvis sætte sig nøje ind i reglerne, når man planlægger jagten. I den forbindelse skal man være opmærksom på, at Dansk Jagtforsikring alene dækker skaderne i forbindelse med affyring af skud under jagten eller i umiddelbar forlængelse heraf.

Tre gode råd hvis du kommer til skade på jagten

Hvis uheldet er ude, og du kommer til skade under jagten, har Erstatningsgruppen disse tre gode råd:

  • Tag på skadestuen eller til egen læge hurtigst muligt. Det er vigtigt, at skaden noteres i din lægejournal, da det kan få betydning i en eventuel erstatningssag
  • Sørg for at få navne og telefonnumre på eventuelle vidner til ulykken
  • Anmeld skaden til relevante ansvarsforsikringer og eventuelt egen ulykkesforsikring

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.