Få rådgivning om erstatning til børn efter ulykke

Er dit barn forsikret?

Trampolin, rulleskøjter, klatren i træer, fodboldspil med videre er en del af mange børns hverdag, og det er ikke altid ufarligt. Derfor er det en god idé at tjekke op på, hvordan poderne er forsikret.

Tag dine forholdsregler og tegn en forsikring

Foråret er kommet, vejret bliver bedre og dagene længere, så børnenes aktiviteter rykker i stigende grad udenfor. Her lever børn lever på mange måder livet farligt og hvis uheldet er ude, kan det ende med en brækket arm eller det, der er værre.

– I nogle tilfælde kan man som forældre tage sine forholdsregler, så risikoen for ulykker mindskes, men ofte er det sort uheld, når børn kommer til skade. Derfor handler det også om at sikre, at man er bedst muligt stillet, hvis uheldet skulle være ude, siger Erstatningsgruppen´s advokat Malene Juhl og uddyber

– Der er desværre mange, der er af den opfattelse, at børn er dækket af forældrenes ulykkesforsikring, men det er de som udgangspunkt ikke. Derfor er mit råd til alle forældre, at tjekke om børnene er dækket, og eventuelt få tegnet en børneulykkesforsikring.

Ulykkesforsikringen kan give erstatning

I mange af de situationer hvor børn kommer til skade, er der ingen andre at gøre ansvarlige. Det kan eksempelvis være skader, der skyldes et fald fra et træ eller en trampolin eller et styrt på rulleskøjter eller cykel.

– Når der ikke er nogen, der kan gøres ansvarlige for skaden, vil en eventuel erstatning afhænge af, om barnet er dækket af en ulykkesforsikring eller ej. En ulykkesforsikring vil for eksempel kunne betale erstatning for varige mén og ofte kan ulykkesforsikringen derudover betale nogle behandlingsudgifter ved for eksempel fysioterapeut, kiropraktor med videre, siger advokat Malene Juhl og tilføjer

– Tandskader vil børnetandplejen normalt tage sig af, men der kan være nogle senfølger, som kræver behandling efter det fyldte 18. år, og dem vil man selv skulle betale, hvis man ikke er dækket af en ulykkesforsikring.

3 gode råd til forældre

  • Tag alle de forholdsregler du kan.
    Sørg for eksempel for at børnene kun hopper én af gangen på trampolinen, husker cykelhjelmen osv.
  • Sørg for at dit barn er forsikret ved ulykker.
    Det kræver typisk, at du tegner en børneulykkesforsikring
  • Tag til lægen eller på skadestuen hurtigst muligt, hvis uheldet er ude.
    Det er vigtigt for et eventuelt senere erstatningsforløb, at skaden noteres i lægejournalen. Derudover skal skaden meldes til ulykkesforsikringen

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.