Træn børnene i trafikken og mindsk risikoen for trafikulykker

Brug ferien til at træne børnene i trafikken og undgå trafikulykker

Mange kommer til at tilbringe sommeren i Danmark i år, så hvorfor ikke bruge nogle af dagene på at træne trafik med børnene, så de er bedre rustet til at cykle til/fra skole efter ferien.

Træn og mindsk risikoen for trafikulykker

Trafiktræning er naturligvis først og fremmest vigtigt for de mange nye skolebørn, men det kan bestemt også give mening for de børn, der allerede går i skole, og som måske har fået tillært sig et par dårlige vaner undervejs.

– Hos Erstatningsgruppen er vi i kontakt med mange forskellige ofre for trafikulykker, deriblandt også helt unge. Ulykkerne er langt fra altid selvforskyldt, men omvendt er der heller ingen tvivl om, at overblik spiller en stor rolle, når det gælder om at færdes sikkert i trafikken, siger advokat Maria Ulf Hansen og tilføjer

– Øvelse gør mester, som man siger. Derfor er det en god idé at øve skolevejen i sommerferien, hvor der er ekstra god tid til at forklare og fortælle undervejs.

Sådan træner du trafik med børnene

Rådet for Sikker Trafik har formuleret seks gode råd til, hvordan du kan træne skolevejen på cykel med dit barn.

  1. Vælg en sikker cykelrute, hvor I skal krydse vejen færrest gange og hvor der er cykelsti.
  2. Lad dit barn køre inderst eller forrest – så kan du holde øje med det.
  3. Sig til i god tid, før I skal dreje.
  4. Lær dit barn at give tegn, når I skal dreje eller stoppe.
  5. Stop og se jer godt for, før i krydser en vej. Husk, dit barn har brug for længere tid end dig til at sætte i gang. Nogle steder skal I måske trække over.
  6. Husk cykelhjelmen. Den bedste måde at få dit barn til at bruge cykelhjelm, er hvis du selv gør det.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.