Hvad skal man gøre som cyklist, hvis man har været i en trafikulykke

Cyklister i trafikuheld. Hvad kan man gøre når skaden er sket?

Det er sommer og vi er ude og cykle i naturen og på gader og stræder. Derfor bliver der også rapporteret rigtig mange trafikuheld, hvor cyklister er implicerede. Læs her hvad du skal gøre, hvid uheldet er ude.

I de store byer har årstiden ikke så stor en indflydelse, for der cykler man, uanset om det er vinter eller sommer, men i de mindre byer i provinsen, er det normalt, at mange unge – især mindre børn der lige har lært at cykle – er at finde på landeveje og villaveje.

Som bilist skal man være opmærksom på dette, når man kører gennem byen. Det bedste man kan gøre for at undgå at kollidere med en cyklist, er at sætte farten ned, og være opmærksom på farten på især landeveje og kryds.

At undgå trafikuheld er meget svært. Det vil altid ske, så længe der findes biler og cykler. Men er man bevidst om sin egen færdsel – både som bilist og cyklist – kan vi godt forvente, at antallet af trafikuheld, hvor bil og cykel er impliceret, vil falde drastisk.

Som cyklist skal man naturligvis kende sine rettigheder, hvis man har været ude for et trafikuheld:

  • Søg læge straks.
  • Sørg for at blive undersøgt grundigt og få dokumenteret hvilke gener du har pådraget dig.
  • Det er vigtigt at dine gener og symptomer fremgår af din journal i umiddelbar tilknytning til skadestidspunktet.
  • Husk også at notér modpartens kontaktoplysninger og forsikringsselskab samt evt vidner til det pågældende trafikuheld.
  • Anmeld skaden til relevante forsikringsselskaber. De ved alt om hvordan man håndterer skader i forhold til trafikuheld.

Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til ovenstående – eller har du fornyligt været ude for et trafikuheld, og er du i tvivl om hvad du skal gøre – er du mere end velkommen til at kontakte Erstatningsgruppen for råd og vejledning.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.