Brug ferien til at øve trafikregler med børnene

Brug ferien til at træne børnenes trafikfærdigheder

Risikoen for trafikulykker mindskes, hvis børnene ved, hvordan de skal færdes i trafikken. Brug ferien til at øve trafikregler.

Hvis du er forælder til et kommende skolebarn, er det en god idé at bruge nogle af dagene i ferien på at øve trafik med barnet. Også ældre og yngre børn kan have gavn af at træne trafik. De ældre har måske fået tillagt sig nogle dumme vaner, de skal vænnes af med, og de yngste kan påbegynde træningen på et niveau, der passer til deres alder.

Gør dine børn trafiksikre

Hvert år er der mange, der kommer til skade i trafikken, men ved at lære dit barn hvordan det skal færdes i trafikken, kan du være med til at mindske risikoen for trafikulykker.

Det er ideelt, hvis I kan træne i barnets sædvanlige omgivelser og gå eller cykle den normale rute til skolen, vennerne, bedsteforældrene, fodboldbanen eller hvor barnet i øvrigt fragter sig selv hen, men selv hvis I er bortrejst hele sommeren, kan I sagtens øve, hvordan man skal se sig for, inden man krydser vejen osv.

Hvis I træner i vante omgivelser, er det vigtigt, at I vælger den sikreste vej frem for den korteste, når I planlægger ruterne hen til de enkelte destinationer. Ruten bør være den, hvor I skal krydse vejen færrest gange.

Øvelse gør mester, som man siger. Fordelen ved at øve barnets sædvanlige ruter i sommerferien er, at det giver ekstra tid til at forklare undervejs og eksempelvis fortælle barnet, hvor det må gå eller cykle og hvad det skal være opmærksom på.

Sådan træner du trafik med børnene

På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside er der en lang række gode råd til trafiktræning med børnene. Du kan også tilmelde dig en mailservice, så du løbende modtager mails med gode trafikråd tilpasset dit barns alder. Nogen af rådene lyder;

  • Vælg den sikreste rute – ikke den korteste
  • Øv ruten mange gange og tal om hvad barnet skal gøre de enkelte steder
  • Lær barnet at holde fokus på trafikken (f.eks. ved at lade mobilen blive i tasken)
  • Hvis barnet cykler så husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.