Få rådgivning om erstatning ved trafikuheld

Uopmærksomhed resulterer i trafikulykker

Hvert år resulterer uopmærksomhed bag rattet i trafikulykker, og når det gælder de alvorligste af dem, dem der ender med dødelig udgang, er uopmærksomhed involveret i hele 35 procent af tilfældene.

Kør bil, når du kører bil

Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension gentager netop nu sidste års ”Kør bil, når du kører bil”-kampagne, der skal gøre danskerne opmærksomme på, hvor farligt det er ikke at holde fuld fokus på trafikken under kørslen.

Mobiltelefonen er en af de store syndere, når det gælder om at stjæle opmærksomheden fra vejen og det er bestemt ikke uden risiko. Kører man 80 km/t. og kigger på sin mobil i blot fire sekunder, svarer det til, at man har kørt 89 meter i blinde.

Det er dog ikke kun mobilen, der løber med opmærksomheden. I 2015 offentliggjorde Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension en undersøgelse med 4302 bilister i hele landet. De blev spurgt, hvad de laver, når de kører bil.

Spørgsmålet lød ”Gør du følgende meget ofte, ofte eller en gang i mellem, når du kører bil?” (flere svarmuligheder), og svarene fordelte sig således;

  • Drikker og spiser: 62 %
  • Betjener GPS: 31 %
  • Finder ting frem/roder efter ting: 27 %
  • Læser sms/mails/på nettet på mobil: 22 %
  • Benytter håndholdt mobil: 18 %
  • Skriver på håndholdt mobil: 14 %

(kilde: Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension, Promonitor 2015).

Erstatning efter en trafikulykke

Hos ERSTATNINGSGRUPPEN kan vi kun bakke op om kampagnens budskab og opfordre til at holde fuld fokus under kørslen, for det kan lynhurtigt gå galt. Skulle det gå så galt, vil du være berettiget til erstatning, hvis der er en modpart. Det gælder også selv om det er dig der er skyld i ulykken.

Erstatningen er dog en ringe trøst, hvis du er kommet alvorligt til skade, eller har påført andre alvorlig skade.

ERSTATNINGSGRUPPEN har disse tre råd, hvis uheldet er ude;

  • Sørg for at få kontaktinformation på eventuelle vidner og hvis muligt sikre dig dokumentation, f.eks. i form af billeder
  • Få lægelig dokumentation, enten fra skadestuen eller din egen læge
  • Anmelde skaden til alle relevante forsikringsselskaber

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.