Erstatning pga. en trafikulykke? Få hjælp af en advokat

Undgå trafikulykker: Pas på de nye trafikanter

I denne uge starter skolerne op efter en lang sommerferie. For nogle elever er der tale om et gensyn med skolen, hvorimod de alleryngste træder ind i et univers, hvor alt er nyt, også skolevejen.

Urutinerede trafikanter kan forårsage trafikulykker

Nye, urutinerede trafikanter kan skabe farlige situationer i trafikken, hvis ikke medtrafikanterne viser ekstra hensyn og er særligt opmærksomme. Det vil politiet sætte fokus på i de næste tre uger med en indsats særligt rettet mod de yngste skolebørn og andre trafikanter, der færdes på skolevejene.

– Når der er små børn i trafikken, skal man passe ekstra på, vise hensyn og overholde de regler, som gælder ved skoler. Vi oplever desværre alt for ofte bilister, som skaber fare, fordi de ikke viser hensyn, kører for stærkt eller ikke har givet deres barn sele på – derfor målretter vi vores kontroller ved skolerne for at øge sikkerheden i trafikken, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Politiets opmærksomhed vil især være rettet mod høj fart, brug af sikkerhedsseler og forældre der skaber farlige situationer, når børnene skal afleveres – for eksempel overfor skolepatruljerne eller fordi bilen parkeres ulovligt et uhensigtsmæssigt sted.

Læs også: Brug ferien til at træne børnenes trafikfærdigheder

Sidste år havde politiet en tilsvarende skolestarts kampagne, og der fik hele 6.282 fartsyndere en kedelig hilsen med hjem. 521 voksne kørte uden sele, 136 børn var ikke fastspændt og 163 talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Det kan mærkes på både kørekortet og pengepungen, hvis reglerne overtrædes, for eksempel koster det 2.500 kroner plus et klip i kørekortet, hvis barnet ikke er spændt fast. For høj hastighed er heller ikke billigt. Prisen for at køre 60 km/t ved en skole, hvor der må køres 40 km/t, er 3.500 kroner plus et klip i kørekortet, men bøder og klip i kørekortet er imidlertid ligegyldig sammenlignet med at have tilskadekomne trafikanter på samvittigheden, så rådet fra ERSTATNINGSGRUPPEN er at tage af sted i ordentlig tid om morgenen, være opmærksom i trafikken og vise hensyn overfor andre trafikanter, store som små.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.