Få rådgivning om erstatning ved trafikuheld

Sådan mindsker du risikoen for personskade – husk selen og glem mobilen

I denne uge sætter Danmarks politikredse særligt fokus på bilister, der kører uden sele, og bilister der taler i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Vær opmærksom og husk selen

Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at uopmærksomhed er involveret i 35 procent af de dødsulykker, der sker i trafikken. Mobilsnak under kørslen kan mindske opmærksomheden, særligt hvis man ikke har en håndfri løsning, så man skal have blikket væk fra vejen for at betjene telefonen.

Hvis man bruger sikkerhedssele, reduceres sandsynligheden for, at man som bilist bliver dræbt i et trafikuheld med 50 procent. Det forklarer Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Det giver derfor god mening, at det er netop disse to ting, politiet vil sætte fokus på i denne uge.

– Vi ser desværre løbende, at der er bilister og passagerer, der bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i trafikken, fordi de ikke bruger sikkerhedsselen. Derfor sætter vi i lighed med tidligere år ind med en forstærket indsats over for manglende selebrug i den kommende uge. I kontrollen vil vi også have fokus på personer, der taler i håndholdt mobiltelefon, da de udgør en fare for færdselssikkerheden, siger chef for Rigspolitiets nationale færdselscenter Frank Mathiesen i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.

Gode råd hvis du har været involveret i en trafikulykke

Hos ERSTATNINGSGRUPPEN bifalder vi denne uges målrettede indsats fra politiet, da trafikulykker ofte resulterer i grimme personskader.

Skulle uheldet, trods sele og opmærksomhed, alligevel være ude, har vi disse tre råd til dig, der har været involveret i en trafikulykke:

  • Tag til din egen læge eller på skadestuen indenfor 72 timer fra ulykken
  • Få kontaktinformation på modparten (skadevolder) og eventuelle vidner
  • Kontakt alle relevante forsikringsselskaber og overvej anmeldelse

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.