Få hjælp til erstatning efter trafikulykke

Pas på de nye i trafikken

Folkeskoler landet over tager i denne uge imod en masse forventningsfulde elever, der skal starte i skole for allerførste gang. For mange af de nye skoleelevers vedkommende er det samtidig første gang, de for alvor stifter bekendtskab med trafikken.

Let foden fra speederen

I alt begynder 65.000 nye skolebørn i skole i denne uge, så i uge 33-35 gennemfører politiet en kampagne, der skal minde bilister om at passe på de mange nye trafikanter.

– Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt og som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. For sikkerhedens skyld gennemfører vi også kontroller i år, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Når politiet i de kommende uger har trafikkontrol nær skoler i hele landet, vil de især kigge efter;

  • Bilernes hastighed
  • Om børnene er korrekt fastspændt, og om bilens fører selv anvender sikkerhedssele
  • Bilisternes adfærd i trafikken, for eksempel hvordan der parkeres, når børnene skal afleveres ved skolerne
  • Skolepatruljernes arbejde

Trafiktræning er vigtig

Det er imidlertid ikke kun bilisterne, der skal passe på. De nye skolebørn skal også selv lære, hvordan de færdes sikkert i trafikken, og det tager tid, så det er vigtigt, at man som forældre tager ansvar og hjælper på bedst mulig vis.

– Trafiksikkerhed skal læres ude i trafikken. Praktiske øvelser, hvor man træner sammen med sit barn, er klart det bedste. Jo mere forældrene går og cykler med deres børn, jo bedre bliver de til at færdes derude, siger Gitte Aagaard, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Rådet for Sikker Trafik har sammen med TrygFonden udgivet folderen ”Klar til skolestart – træn trafik med dit barn” med gode tips til, hvordan man som forældre kan træne trafik med sine børn. Folderen er også blevet udleveret til landets skoler, og den kan desuden findes på Sikker Trafiks hjemmeside.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.