Cykelhjelmen mindsker skader ved trafikulykker

På med hjelmen og undgå alvorlige skader

Når børn bliver 10-12 år gamle, cykler de i stigende grad rundt i trafikken på egen hånd. Det kan desværre ses i ulykkesstatistikkerne, der viser en tydelig stigning i antallet af alvorlige trafikulykker med børn fra 11-års alderen.

Antallet af trafikulykker stiger fra 11 års alderen

Børn i 10-12 års alderen tilbringer mere tid i trafikken, og derved er de desværre også mere udsatte, når det gælder trafikulykker. De cykler for eksempel til og fra skole, til fritidsaktiviteter og på besøg hos kammerater.

Uheldigvis begynder børnene på cirka samme alderstrin at modsætte sig brugen af cykelhjelm, men en ny kampagne opfordrer nu forældrene til at træde i karakter.

– Det har en effekt, når forældrene bliver ved med at sige, at børnene skal huske hjelmen og tager diskussionen, når børnene brokker sig over at skulle køre med hjelm. Og ordene fra forældrene har størst effekt, hvis de selv cykler med cykelhjelm, siger Tina Valter Olsen, der er projektleder hos Rådet for Sikker Trafik.

Forældre opfordres til at stå sammen

Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at mens hele 88 procent af de 6-8 årige bruger cykelhjelm, så falder tallet til 64 procent for de 10-12 årige. Et tal, som kampagnen håber at få bragt i vejret med hjælp fra landets forældre.

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag kampagnen, og de opfordrer forældre og skoler til at tage emnet op på efterårets forældremøder, for erfaringerne viser, at når først én elev i klassen dropper cykelhjelmen, så breder det sig som ringe i vandet. Derfor har det betydning, at forældrene er enige om, at børnene i klassen skal køre med cykelhjelm.

Du kan følge kampagnen på TV de næste par uger og på Facebook, hvor kampagnesiden har navnet Nederen Forældre.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.