Rådgivning om erstatning efter trafikuheld

Nyt kørelys kan være til fare i trafikken

En del nyere biler er udstyret med et særligt energibesparende kørelys, der kan være godt for økonomien, men som til gengæld kan være meget farligt i trafikken, særligt her i den mørke tid.

Livsfarlige situationer med nye baglygter

Det moderne kørelys består af nogle særlige kørelyslygter forrest, hvorimod baglygterne ikke er tændt, hvilket giver øget risiko for påkørsler bagfra.

Den nye type kørelys stiller store krav til føreren af bilen, som skal være opmærksom på at få tændt nærlyset, ikke alene når det er lygtetændingstid, men også ved kørsel i tunneller eller når sigtbarheden nedsættes i for eksempel tåge og kraftigt regnvejr, som vi ofte oplever på denne årstid.

Nogle biler er udstyret med en censor, som automatisk tænder baglygterne, når det bliver mørkt, men selv dét kan være med til at skabe farlige situationer. Hvis en forankørende bils baglygter pludselig tændes, kan bagvedkørende bilister nemlig forveksle det med bremselys, hvilket kan fremprovokere hårde opbremsninger med øget risiko for påkørsler bagfra til følge.

Påkørsler i trafikken kan give alvorlige skader

Sammenstød i trafikken kan give alvorlige skader, for eksempel piskesmæld, eller whiplash som det også kaldes, og derfor bør man selvfølgelig gøre, hvad man kan for at mindske risikoen for ulykker, heriblandt overveje om man har lyst til at løbe risikoen med det nye kørelys, eller om man i stedet vil vælge at anvende bilens nærlys (hvorved også bilens baglygter er tændte).

Hvis du pådrager dig en skade som følge af en trafikulykke, hvor en anden bil er impliceret, vil du som udgangspunkt være berettiget til erstatning, også selv om det er dig, der påkører den anden bil.

ERSTATNINGSGRUPPEN behandler løbende sager om piskesmæld eller andre skader forvoldt ved trafikulykker, og vi har disse tre råd, hvis uheldet skulle være ude:

  • Husk at få lægelig dokumentation fra skadestue eller egen læge
  • Husk at få navn på eventuelle vidner og sikre dig dokumentation, f.eks. ved at tage billeder med din mobiltelefon
  • Husk at anmelde skaden til alle relevante forsikringsselskaber

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte ERSTATNINGSGRUPPEN for en gratis sagsgennemgang.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.