Få rådgivning om erstatning efter en trafikulykke

Ny lov om brugen af mobiltelefoner under kørsel er trådt i kraft

Den 10. september 2019 trådte den nye lov, om brugen af mobiltelefoner under kørsel i kraft.

Loven er blevet skærpet, så det fremover, ud over en bøde, også koster et klip i kørekortet at anvende håndholdt mobiltelefon under kørsel.

Brugen af mobiltelefon under kørsel kan forårsage trafikulykker

Rådet for Sikker Trafik vurderer, at manglende opmærksomhed under kørsel er medvirkende til hver tredje dødsulykke i trafikken. Derudover kommer en del bilister, som har været impliceret i en trafikulykke, ud for varige skader, som for den pågældende kan få alvorlige konsekvenser for resten af livet.

Sådan kan mobiltelefonen anvendes lovligt under kørsel

For at det er lovligt at anvende mobiltelefonen under kørsel, kræver det, at betjeningen foregår uden at røre ved telefonens knapper. Det er lovligt at anvende stemmestyring af mobiltelefonen, at betjene eftermonterede knapper/display på for eksempel køretøjets instrumentbræt eller at bruge headset.

Mobilen skal være anbragt i en holder, der er fastgjort i /på køretøjet. Er mobilen fastgjort i en holder, må man gerne trykke på dets knapper.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har været involveret i en trafikulykke?

  • Sørg for at få kontaktinformation på modparten og eventuelle vidner og hvis muligt sikre dig dokumentation, f.eks. i form af billeder
  • Få skaderne undersøgt og registreret på skadestuen eller evt. din egen læge indenfor 72 timer
  • Anmeld din skade til alle relevante forsikringsselskaber

Vi har tidligere skrevet en artikel, om hvor farligt det er, at bruge mobiltelefon under kørsel i bil. Den kan du læse her: >> Risiko for trafikulykker: 30 % af de uopmærksomme taler i telefon

Hvis du er blevet påført en skade, eller mistet et familiemedlem i en trafikulykke, vil du muligvis have krav på erstatning.

Derfor tilbyder vi dig, at du kan bestille en gratis sagsgennemgang, hvor vi, udover sagsvurderingen, vil informere dig om sagsforløbet.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.