Få rådgivning om erstatning efter en motorcykelulykke

Motorcykeluheld, forsikring og erstatning

Har du også været ude og lufte motorcyklen? Vidste du, at en almindelig ulykkesforsikring ikke automatisk dækker, såfremt du kommer til skade ved et uheld på motorcykel. Læs med her, og bliv klogere på, hvad du som motorcykelkører skal gøre, for at være dækket.

Ulykkesforsikring

Som udgangspunktet dækker en traditionel ulykkesforsikring tilfælde, hvor man tilfældigt bliver ramt af en pludselig udefrakommende hændelse, hvorved du kommer til skade. Hændelsen skal komme pludseligt og være udefrakommende, som for eksempel et fald i forbindelse med en løbetur.

Selvom en ulykkesforsikring dækker sådanne situationer, er udgangspunktet at den almindelige ulykkesforsikring ikke dækker tilfælde, hvor du kommer til skade i forbindelse med kørsel på motorcykel, knallerter eller scootere. Er du derfor fører af et af disse køretøjer, bør du være opmærksom på, om din ulykkesforsikring dækker, hvis uheldet er ude.

Motorcykeldækning

Det kan gå rigtig galt i trafikken, og derfor er det særlig vigtigt at være dækket tilstrækkeligt, specielt som motorcykelkører, da man her er særligt udsat.

Der er forskel på, om du kører fx motorcykel på offentlig vej, som er dækket af færdselslovens område, og på at køre rundt alene hjemme på en mark på en motorcross uden nummerplader.

Kører du rundt alene hjemme på privat grund, er det ikke nødvendigt med en tillægsforsikring for motorcykler, men derimod er det vigtigt, hvis du færdes på offentlig vej.

Er du motorcykel-, knallert-, eller scooterkører, kan det derfor være en god ide at kontakte dit forsikringsselskab, for at få oplyst, præcis hvornår du er dækket. Man har mulighed for, at tegne en ekstra forsikring eller en tillægsforsikring i forbindelse med kørsel på de omtalte køretøjer, så du også er dækket, hvis du skulle komme til skade og skulle være berettiget til erstatning.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du meget velkommen til at kontakte os hos ERSTATNINGSGRUPPEN.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.