Erstatning efter motorcykelulykke. Få juridisk rådgivning

Motorcykelkørsel er 50 gange farligere end bilkørsel

Motorcykelsæsonen starter officielt i dag, og i den kommende tid vil flere og flere motorcykler indfinde sig på de danske veje. Desværre er motorcyklister mere sårbare, når det kommer til ulykker, så vi har samlet tre råd til, hvordan du som motorcyklist sikrer dig bedst muligt mod personskade.

Ulykker går ofte hårdt ud over motorcyklister

Ifølge en rapport som Danmarks TransportForskning udgav i 2002, er det cirka 50 gange farligere at køre på motorcykel sammenlignet med at køre i personbil, og tal fra Danmarks Statistik viser, at motorcykler i 2013 var impliceret i i alt 218 færdselsuheld, der forårsagede personskade.

Når motorcykler er impliceret i ulykker, går det desværre ofte hårdt udover motorcyklisterne, der er ekstra sårbare, fordi de ikke er beskyttede på samme måde, som for eksempel en bilist er beskyttet af bilens karosseri.

– Dét, der er kendetegnende for de henvendelser, vi får om trafikulykker fra motorcyklister, er, at det typisk er meget alvorlige skader, der er tale om, siger Erstatningsgruppen.

3 gode råd hvis du vil undgå skader

Hvis du skal ud at lufte motorcyklen i den kommende tid, har Erstatningsgruppen tre gode råd, så du kan sikre dig bedst muligt mod skader.

  • Sørg for at beskytte dig bedst muligt. God og sikker påklædning kan mindske eventuelle skader
  • Sørg for at være synlig for dine medtrafikanter. Reflekser og farvestrålende tøj gør dig mere synlig for dine medtrafikanter
  • Kør efter forholdene. Vær opmærksom på vejens tilstand og forløb, og tilpas din kørsel til forholdene

Desværre er det ikke altid nok at gøre, hvad man kan for at sikre sig.

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt at komme til lægen hurtigst muligt, så smerter og gener bliver opført i lægejournalen. Den vil nemlig blive anvendt ved et senere erstatningskrav. Tilsvarende er det vigtigt hurtigst muligt at få anmeldt skaden til de relevante forsikringsselskaber.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.