Det skal du gøre hvis du er ude for uheld på skiferien

Hvad gør du, hvis uheldet er ude på skiferien

Vinterferien nærmer sig, og mange danskere vælger at køre selv, når de skal på skiferie i udlandet. Vi har samlet nogle gode råd til dig, der kører selv på skiferien.

Forskellige regler for vinterdæk

Vi har tidligere skrevet en artikel om regler og brug af vinterdæk i Danmark, som du kan læse her.

Selvom det ikke er lovpligtigt at køre med vinterdæk i Danmark, gælder der andre regler i andre lande. Af FDM’s hjemmeside fremgår for eksempel, at der i Sverige skal være vinterdæk på bilen mellem den 1. december og den 31. marts, hvis temperaturen er omkring frysepunktet eller derunder, hvis vejene er våde eller der ligger sne og is på vejene. I Tyskland derimod gælder det, at der skal være vinterdæk på bilen, når der er sne, sjap og is på vejene. Her skal vinterdækkene desuden være mærket med et bjerg- og snefnugsymbol for at blive anerkendt som vinterdæk. I Norge er det ikke lovpligtigt at have vinterdæk, men såfremt man kører med sommerdæk, skal der monteres snekæder, hvis der er sne eller is på vejen. Derudover skal man være opmærksom på, at biler med en totalvægt på over 3500kg skal medbringe snekæder uanset vejrforhold, og der foretages kontrol hermed.

Der er altså forskellige regler om vinterdæk fra land til land, så det er vigtigt at sætte sig ind i reglerne i de lande, man kører igennem på turen.

Du kan læse mere om reglerne i de forskellige lande på FDM’s hjemmeside.

Trafikulykker i udlandet

Ved bilferier i udlandet skal du huske at medbringe bilens originale registreringsattest, og, såfremt du har tegnet en kaskoforsikring på din bil, Det Røde Kort,

Hvis du er impliceret i en trafikulykke, er det vigtigt, at du får samlet flest mulige oplysninger sammen, f.eks. modpartens navn, kontaktoplysninger, forsikringsselskab, bilens mærke og registreringsnummer samt kontaktoplysninger på eventuelle vidner. Hvis politiet tilkaldes til stedet, er det også vigtigt at få politirapporten indhentet. Hvis du i fællesskab med modparten kan blive enig om, hvad der skete, er det desuden en god idé at få det skrevet ned med det samme og få modparten til at skrive under på det.

Ved trafikulykker i udlandet skal du desuden være opmærksom på, at det er reglerne i det pågældende land, der gælder.

Uheld på pisten

Inden du tager afsted på skituren, er det en god idé, at du sikrer dig, at du har en rejseforsikring, der dækker lægebehandling og hjemtransport, og at du husker at få det blå sygesikringsbevis med på ferien.

ERSTATNINGSGRUPPEN får hvert år henvendelser fra personer, der er kommet til skade på pisterne på skiferien. Mange af skaderne er hovedskader, og nogle af dem kunne formentlig være undgået, hvis de pågældende havde båret hjelm, så det anbefales bestemt, at man husker hjelmen på skiferien.

Hvis du kommer til skade på pisten, og der er andre implicerede, så sørg for at få information om deres forsikringsselskab og få samtidig kontaktinformationer på eventuelle vidner. Derudover skal du huske at gå til lægen/tage på skadestuen hurtigst muligt efter ulykken og få journalen med hjem, da den vil være til en stor hjælp i en eventuel erstatningssag.

Hos ERSTATNINGSGRUPPEN tilbyder vi en gratis gennemgang af din sag, hvis du er kommet til skade.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.