Husk forsikringerne når du tager på kør-selv-ferie

Husk forsikringerne inden kør-selv-ferie

Kør selv-ferien kan blive en dyr fornøjelse, hvis du kommer galt af sted uden at have de rette forsikringer og papirer på plads. ERSTATNINGSGRUPPEN giver dig gode råd til, hvordan du sikrer dig bedst, og hvad du gør, hvis uheldet er ude.

Tjek forsikringerne grundigt

Inden ferien bør du sikre, at du har de nødvendige forsikringer på bilen – herunder en ansvars-, kasko- og tyveriforsikring. Tjek altid forsikringsbetingelserne grundigt og hold øje med, om selvrisikoen er rimelig. Herudover skal du være opmærksom på, at den gule sygesikring ikke dækker hjemtransport, så derfor er det vigtigt, at du har en rejseforsikring, der dækker udgifterne til hjemtransport.

Hvis du skal leje bil på din ferie, er det en god idé, at du har gjort op med dig selv hvilken risiko, du er villig til at tage. Biludlejningsselskaberne vil meget gerne sælge tillægsforsikringer, og du kan godt komme til at købe nogle forsikringer, du ikke har brug for.

Få alle oplysninger med hjem

Hvis du kommer ud for et biluheld, hvor andre bilister er involveret, er det vigtigt, at du sørger for at få modpartens navn, adresse, bilens registreringsnummer og eventuelle andre oplysninger om bilen, inden du forlader ulykkesstedet. I mange tilfælde er det en god idé at udfylde og underskrive skadesanmeldelsen sammen med modparten på ulykkesstedet.

Er der personskade ved uheldet i udlandet, skal en eventuel erstatning fastsættes efter de regler, der gælder i det pågældende land. Er ulykken sket i et EØS-land skal du kontakte Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM), når du er kommet hjem. DFIM hjælper dig med at formidle kontakten til det udenlandske forsikringsselskabs repræsentant i Danmark – og det er den danske repræsentant, som herefter videreformidler dit krav til det udenlandske forsikringsselskab.

Det skal du medbringe på kør selv-ferien:

  • Bilens originale registreringsattest
  • En international skadesanmeldelse. Den kan downloades på DFIMs hjemmeside
  • Pas
  • Det gule sundhedskort
  • Kørekort
  • Det Grønne Kort. Beviset for, at du har tegnet ansvarsforsikring på bilen. Kortet kan fås hos dit forsikringsselskab. Kortet er obligatorisk i en række lande uden for EU
  • Det Røde Kort. Det Røde Kort er et bevis på, at din bil er kaskoforsikret, og at du derfor har ret til hjælp, hvis du får problemer med din bil i udlandet. Det Røde Kort kan downloades fra dit kaskoforsikringsselskab eller fra SOS Internationals hjemmeside
  • Rejseforsikring. Husk, at det gule sundhedskort ikke dækker hjemtransport

Er du i tvivl om din forsikring, er du velkommen til at kontakte Erstatningsgruppen for råd og vejledning.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.