Fik du en drone i julegave? Kend reglerne, ellers koster det

Dronen var fortsat et af årets helt store julegavehits. Hvis du var en af de heldige, der fik dit ønske opfyldt, er der god grund til at læse med her.

En kvart million i erstatning

En del af dronernes popularitet bunder i deres lave pris. For omkring 500 kroner kan man få en drone, der har en rækkevidde på op til 100 meter. En drone, der flyver rundt i 100 meters højde, vil imidlertid opnå en enorm fart, hvis den styrter ned, og selvom dronens vægt er begrænset, vil den kunne forvolde stor skade, hvis den eksempelvis falder ned i hovedet på en person.

Hvis uheldet er ude, og du påfører andre skade med din drone, er det ikke alle ansvarsforsikringer, der dækker, og i så fald er der faktisk kun dig selv til at betale regningen.

Erstatningsbeløbet kan hurtigt løbe hurtigt op i en kvart million kroner eller mere, hvis den tilskadekomne pådrager sig en méngrad og et erhvervsevnetab. Du bør derfor sikre dig, at din forsikring dækker skader ved droneflyvning udført af medlemmer fra husstanden.

ERSTATNINGSGRUPPEN råder samtidig til, at man sætter sig grundigt ind i reglerne, før man lade dronen stige til vejrs.

Reglerne på området

Reglerne for droneflyvning kan findes på Trafikstyrelsens hjemmeside, og de omhandler blandt andet, hvilken højde dronen må flyve i, samt hvilken afstand dronen skal holde til definerede mål. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der i den forbindelse skelnes mellem, om din drone vejer over eller under 250 gram. Vejer den over 250 gram, er der skærpede regler, som bl.a. medfører, at der skal tegnes en lovpligtig ansvarsforsikring, og du skal have et dronetegn. Vejer den under 250 gram, er reglerne lempet, og det er bl.a. ikke nødvendigt med en ansvarsforsikring og et dronetegn. Et mindre udpluk af reglerne for droner over 250 gram lyder;

  • Flyvehøjde: Højst 100 meter
  • Afstand til bymæssig område: Minimum 50 meter
  • Afstand til større offentlig vej: Minimum 150 meter

ERSTATNINGSGRUPPEN har 4 gode råd til dig, som har fået en drone i julegave

  • Tegn altid en ansvarsforsikring på dronen, uanset om den kun vejer under 250 gram.
  • Sørg for at sætte dig grundigt ind i de regler, som vedrører den drone, du har fået.
  • Hvis du selv bliver ramt af en drone, er det vigtigt, at får navn og telefonnummer på ejeren af dronen samt navn og telefonnummer på eventuelle vidner.
  • Hvis du bliver ramt af en drone, er det også vigtigt, at du søger læge inden for 72 timer, så dine skader bliver dokumenteret i din lægejournal, det er meget vigtigt for, om du kan komme igennem med et krav.

Er du kommet til skade og i tvivl om dine erstatningsmuligheder?

Hvis du er blevet ramt af en drone og er i tvivl om dine muligheder for at få erstatning, er du velkommen til at kontakte os for en gratis vurdering af dine erstatningsmuligheder. Udfyld formularen her for en gratis vurdering af din sag.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.