Erstatning for mobning blandt børn

Erstatning for mobning blandt børn

I sidste uge kunne man, i TV SYD, høre Børns Vilkår foreslå, at det skal være muligt for børn at søge erstatning, hvis de er blevet mobbet i skolen. Det er imidlertid allerede muligt for børn at søge erstatning for mobning.

I Sverige har de en mobbelov

I følge Børns Vilkår bliver hvert sjette danske barn mobbet i skolen, og i TV-indslaget på TV SYD i sidste uge kunne man høre foreningens formand foreslå, at mobbeofrene skal kunne søge erstatning.

I Sverige har man siden midten af halvfemserne haft en mobbelov, der betyder, at såfremt skoler og kommuner ikke griber ind overfor mobning, risikerer de at skulle betale erstatning til mobbeofrene. En lov, der for eksempel i 2007, førte til, at en svensk dreng fik tildelt en rekordstor erstatning på 87.500 svenske kroner, blandt andet fordi han var blevet bundet og filmet på skolen.

Erstatning for mobning

Erstatning forklarer, at i Danmark har vi ikke en sådan mobbelov, men allerede i dag er det sådan set muligt at søge erstatning for mobning. Det forklarer advokat Malene Juhl fra Erstatningsgruppen.

– Hvis det kan bevises, at man har handlet culpøst, det vil sige uagtsomt, og at denne adfærd har medført en skade hos offeret, kan mobberen ifalde ansvar, fortæller Malene Juhl og uddyber nærmere – Det kan dog være svært at bevise, hvad der er sket, men nu til dags hvor en stor del af mobningen foregår på for eksempel Facebook og SMS, vil det formentlig være lettere, end det tidligere har været.

– Det er naturligvis til hver en tid at foretrække, hvis man kan forebygge mobningen i stedet for at lade det komme så vidt, runder Malene Juhl af.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.