Har du styr på det blå sygesikringsbevis?

Det blå sygesikringsbevis dækker ikke hjemtransport

En undersøgelse, foretaget af Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring, viser, at næsten halvdelen af danskerne har misforstået det blå sygesikringsbevis.

Forvirringen er øget

Ifølge Gallups undersøgelse tror hele 43 procent af danskerne, at det blå EU-sygesikringskort dækker hjemtransport fra et EU-land, hvis uheldet er ude. Det gør det ikke.

– Det er vigtigt, at du tegner en privat syge- eller rejseforsikring, hvis du vil sikre dig muligheden for gratis sygetransport til Danmark under ferien, siger advokat Malene Juhl fra ERSTATNINGSGRUPPEN og understreger, at det blå sygesikringskort heller ikke er ensbetydende med gratis sundhedsbehandling i EU-lande.

– Det blå sygesikringskort giver dig ret til den samme behandling, som borgerne på din feriedestination, men der kan være forskel på dækningen fra land til land, og du bør være opmærksom på, at der i nogle lande er der en vis egenbetaling, forklarer hun.

Det blå sygesikringskort bestilles online på borger.dk, som oplyser, at det typisk tager 2-3 uger, før kortet ankommer med posten.

– Hvis du allerede har et blåt sygesikringskort, bør du huske at tjekke, om det er gyldigt, siger advokat Malene Juhl.

Tre gode råd før du rejser udenlands

ERSTATNINGSGRUPPEN har tre gode råd, inden du rejser udenlands

  • Få bestilt et blåt sygesikringskort i god tid inden afrejsen. Hvis du allerede har et blåt sygesikringskort så tjek op på udløbsdatoen
  • Skal du længere væk, så undersøg om det anbefales, at du vaccineres inden afrejse til den pågældende destination
  • Tegn en privat syge- eller rejseforsikring

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.