I udlandet er der andre trafikregler du skal være opmærksom på

Bilkørsel i udlandet: Andre lande, andre regler

Inden du sætter dig ind i bilen for at køre på ferie i udlandet, bør du undersøge, om der gælder særlige regler i de lande, du kører igennem på turen.

Brug af headset under kørslen er forbudt i Frankrig

Frankrig har indført et totalforbud mod brug af høretelefoner og headset under kørslen. Forbuddet gælder både biler, motorcykler og almindelige cykler, og du kan se frem til betragtelige bøder, hvis du forbryder dig mod reglerne.

Derudover er rygning i bilen forbudt, hvis der er børn og unge under 18 år med. En overtrædelse heraf kan koste 68 euro i bøde.

Endvidere er der indført miljøzoner i Paris og enkelte andre franske byer. For at kunne køre lovligt i disse byer, skal du derfor have et miljømærkat til din bil. Du skal være opmærksom på, at miljømærkater til Frankrig kun kan købes via en fransk hjemmeside.

Frankrig er en af de mest populære feriedestinationer og det er en god idé, at orientere sig på FDM’s hjemmeside i forhold til færdselsreglerne i landet i god tid inden ferien.

Det er dog ikke kun i Frankrig, du skal være opmærksom på særlige regler.

Advarselstrekant, men ingen radar

Kører du gennem Tyskland på ferien, skal du også huske advarselstrekanten. Det er nemlig obligatorisk at have en advarselstrekant i bilen, når man kører i Tyskland.

Ifølge FDM er det desuden forbudt at anvende GPS-apparater i Tyskland, som advarer om politiets fartkontroller. Flere af producenterne har dog på forhånd fjernet advarslerne for Tyskland og Schweiz’ vedkommende, og i andre modeller kan du selv deaktivere funktionen. Hvis det er tilfældet, må GPS’en gerne anvendes, ellers ikke.

Gode råd inden kør-selv ferie i udlandet

ERSTATNINGSGRUPPENs Malene Juhl har tre gode råd, inden du starter bilen for at køre på ferie i udlandet.

  • Undersøg om der gælder særlige færdselsregler for de lande, du kører igennem på ferien. FDM kan være en god hjælp
  • Husk det blå sygesikringskort og overvej at tegne en rejseforsikring, så du kan få dækket eventuel hjemtransport
  • Medbring bilens originale registreringsattest, kørekort og pas

Her kan du læse, hvad du skal gøre, hvis du bliver impliceret i en trafikulykke i udlandet.

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.