Få hjælp til erstatning efter uheld til studenterfesten

Studenterkørsel på ungdomsuddannelser: Sådan sikrer du dig mod ulykker

Traditionen med studenterkørsel er tilladt for ungdomsuddannelser på minimum to år. Så alle unge, der afslutter en ungdomsuddannelse på minimum to år, kan fejre det med såkaldt eksamenskørsel.

Studenterkørsel plejer at være en festlig begivenhed, hvor der sjældent bliver sparet på de våde varer. Det er uden tvivl nogle muntre dage, de kommende eksamenskørselspassagerer kan se frem til. Hos Erstatningsgruppen anbefaler vi, at man tager sine forholdsregler, inden man hopper med på vognen.

Der skal være styr på tilladelserne

Inden du og klassekammeraterne overhovedet triller ud på vejene for at fejre den sidste eksamen, skal I sørge for, at der er styr på tilladelserne. Normalt er det nemlig ulovligt at transportere mennesker på ladet af eksempelvis en lastbil, men der kan søges om tilladelse hos politiet, når det gælder studenterkørsel.

Tilladelsen fra politiet er først gyldig, når køretøjet er synet, og polititilladelsen har en påtegning fra synsvirksomheden. Påtegningen tilkendegiver, at køretøjet er godkendt til den kørsel, der er omfattet af tilladelsen. Der stilles desuden visse krav til kørslen, for eksempel at den ikke må foregå på motorvej.

Inden man triller afsted på eksamenskørsel, bør man først og fremmest sikre sig, at der er styr på tilladelserne til kørslen. Det er desværre ingen garanti for, at der ikke kan ske ulykker, så det er vigtigt at tjekke, at køretøjet er dækket af en motoransvarsforsikring og den lovpligtige erhvervsansvarsforsikring til studenterkørsel.

Fuldskab kan koste erstatning

Hvis du kommer til skade i forbindelse med eksamenskørslen, er du som udgangspunkt dækket af din ulykkesforsikring. Det kræver, at du har tegnet en forsikring. Hvis du er fyldt 18 år, når I skal fejre, at den sidste eksamen er overstået, vil du muligvis ikke længere være dækket af dine forældres ulykkesforsikring eller en eventuel børneulykkesforsikring.

Hvis din skade skyldes en soloulykke, er det vigtigt at være opmærksom på, at ulykkesforsikringen typisk ikke dækker, hvis du er beruset, når ulykken finder sted. For eksempel hvis du vrider om på foden, mens du danser, Du kan altså risikere at kigge langt efter en eventuel erstatning, hvis din skade skyldes beruselse.

Hvis det derimod er en anden person, der er skyld i din skade, er der tale om en noget anderledes situation. Det kunne være en af dine klassekammerater, som i kådhed eller fuldskab skubber dig i springvandet, så du falder uheldigt og brækker håndleddet. Her vil du kunne rette et erstatningskrav mod din klassekammerat.

Normalt vil din klassekammerats ansvarsforsikring dække i sådanne tilfælde. Hvis forsikringen vurderer, at din kammerat har handlet groft uagtsomt, eller et højt alkoholindtag er skyld i ulykken, kan I risikere, at forsikringen ikke vil dække, og i så fald er der kun din klassekammerat selv til at betale.

Advokatens råd inden eksamenskørsel

I Erstatningsgruppen har vi tre gode råd til alle, der planlægger eksamenskørsel:

  • Sørg for at tjekke om du er dækket af en ulykkesforsikring. Du bør generelt sikre dig, at du har de rette forsikringsdækninger både nu og i fremtiden
  • Sørg for at køretøjet til eksamenskørslen har en polititilladelse til eksamenskørsel, og at bilen er blevet synet
  • Sørg for at køretøjet er dækket af en motoransvarsforsikring og den lovpligtige erhvervsansvarsforsikring til eksamenskørsel

Vil du vide mere?

Få advokathjælp til erstatning for hundebid

Sådan får du erstatning for hundebid

Vores firbenede venner er som oftest søde, men uheldet kan være ude. Er du blevet bidt af en hund (eller væltet omkuld af en hund eller har hunden på anden vis forårsaget skade) skal du være opmærksom på, at det kan være muligt at få erstatning.