Pas på hjortene i trafikken

Der er høj aktivitet blandt rådyrene i øjeblikket, og det skaber flere sammenstød mellem dyr og bilister. Der er derfor god grund til at være ekstra opmærksom i trafikken.

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral oplever i øjeblikket stigende aktivitet på telefonerne. Ifølge Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse, skyldes det især to ting:

  • I den sene del af foråret bliver bukkene mere aggressive og hævder revir, hvilket ofte resulterer i, at nogle bukke jages væk og derfor krydser vejen
  • I samme periode føder råerne lam, og derfor bliver de nu knap ét år gamle lam fra året før skubbet ud på egne ben. Det giver en masse uerfarne rådyr, som skal finde nye steder at være og som derfor skal krydse veje.

Dyrenes Beskyttelse oplyser, at langt de fleste påkørsler af hjorte statistisk sker i maj efter klokken 21. Det skyldes, at hjorte er mest aktive i tusmørke eller om natten, og i det sene forår er det netop omkring kl. 21, solen går ned.

Har du været impliceret i en trafikulykke grundet hjorte?

Hvis du har været impliceret i en trafikulykke på grund af en hjort, kan du have ret til erstatning.

Umiddelbart kan man forestille sig to scenarier:

  1. Du har forsøgt at undvige og er derved kommet over i den modsatte vejbane, og der er sket en trafikulykke, hvor der er to eller flere biler involveret
  2. Du har været impliceret i en soloulykke, hvor du eksempelvis har påkørt et træ, fordi du har villet undvige en hjort.

- I det første tilfælde vil alle involverede, der er kommet til skade, kunne søge erstatning, og dét uanset hvem der oprindeligt var skyld i ulykken. I det sidste tilfælde vil din mulighed for at kunne søge erstatning derimod afhænge af, at du har tegnet en førerpladsforsikring eller en ulykkesforsikring, der dækker skaden, forklarer advokat Maria Ulf Hansen.

Er du i tvivl om din mulighed for at få erstatning?

Hvis du er kommet til skade og er i tvivl om, hvorvidt du har mulighed for at få erstatning, tilbyder vi en gratis vurdering af dine muligheder. Udfyld dette skema og vi vender retur med vores vurdering.