Forår er lig med fodboldskader

Mange steder er den udendørs fodboldtræning netop startet, og med fodboldtræningen følger som regel et større antal knæskader, men kan man få erstatning for en knæskade, man har pådraget sig til fodbold? Det kan du få svaret på her.

Mange skader til fodbold

Fodbold topper, når det gælder de sportsgrene i Danmark, der hvert år koster flest idrætsskader. Det skyldes dels, at fodbold er en af de mest populære sportsgrene herhjemme og dels, at der er tale om en kontaktsport.

Selvom skaden opstår på grund af en tackling, kan man dog som udgangspunkt ikke gøre andre ansvarlige for skaden.

- Man kan groft sige, at i dét øjeblik man løber på banen, accepterer man risikoen for, at der kan forekomme for eksempel tacklinger, da det er en del af fodboldspillet, forklarer advokat Maria Ulf Hansen fra ERSTATNINGSGRUPPEN. Hun opfordrer samtidig til, at man får tegnet en ulykkesforsikring, hvis man ikke allerede har en.

Erstatning fra ulykkesforsikringen

Det er ofte knæet, der står for skud, når fodboldspillere kommer til skade, og skaderne kan få alvorlige konsekvenser resten af livet.

- Hvis man har tegnet en ulykkesforsikring, kan den betale erstatning for varige mén ved for eksempel meniskskader, korsbåndslæsioner med videre, siger Maria Ulf Hansen og tilføjer

- Ofte kan ulykkesforsikringen desuden betale nogle behandlingsudgifter ved for eksempel fysioterapeut, kiropraktor med videre. Hvis man har en sundhedsforsikring, for eksempel gennem sit arbejde, kan man også få betalt behandlinger derigennem.

Tre gode råd til fodboldspillere

Advokat Maria Ulf Hansen har tre gode råd til fodboldspillere, der er i gang med udendørssæsonen, eller snart skal i gang med den

  • Sørg for at tegne en ulykkesforsikring. Når du spiller fodbold, er det som udgangspunkt på egen risiko 
  • Tag på skadestuen, hvis du kommer til skade og følg op med konsultationer hos egen læge
  • Anmeld skaden til ulykkesforsikringen, og tjek om du har flere ulykkesforsikringer