Trafikulykke på cykel - få rådgivning om erstatning

Alvorlige trafikulykker med cyklister sker ofte i kryds

Tal fra vejdirektoratet viser, at to ud af tre alvorlige trafikulykker sker i kryds. Det skal en ny kampagne forsøge at dæmme op for.

Det samlede antal trafikulykker er faldende, men det er ikke alle typer af trafikulykker, der oplever faldet. Når det gælder cyklisterne, ligger antallet af ulykker i trafikken stabilt, og det er især krydsene, der er farlige for cyklisterne.

Brug 2 sekunder mere

Rådet for Sikker Trafik har netop lanceret en ny kampagne ”Brug 2 sek. mere”, hvor såvel cyklister som bilister bliver opfordret til at orientere sig grundigt, inden de kører ind i et kryds.

Til kampagnen er der lavet en kampagnefilm, som i løbet af de næste 3 uger vil blive vist på både de sociale medier og i biografer. I fem udvalgte kommuner vil kampagnebudskabet ”Brug 2 sek. mere” desuden kunne ses i trafikken i form af skilte eller malet på cykelstier tæt ved kryds.

– Bruger bilisterne og cyklisterne bare et øjeblik mere på at kigge sig for, ville mange ulykker kunne undgås. Det er et fælles ansvar at undgå krydsulykkerne, så flere kommer sikkert frem, siger Michelle Laviolette, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Det er typisk i situationer, hvor en bil skal svinge til højre eller venstre og overser en cyklist, der skal lige ud, de alvorligste ulykker sker.

Oplysning om hvordan trafikulykker kan mindskes, er positivt

Hos Erstatningsgruppen ser vi desværre løbende eksempler på, hvor galt det kan gå i en trafikulykke, og det er især de bløde trafikanter som cyklisterne, det går hårdt ud over, da de ikke er beskyttet af en bils karosseri.

 Derfor bakker vi op om denne og øvrige kampagner, der har til formål at oplyse om, hvordan antallet af trafikulykker kan mindskes.

Hvis du er uheldig at komme til skade i trafikken, har ERSTATNINGSGRUPPEN disse tre råd til dig;

  • Tag på skadestuen eller til egen læge hurtigst muligt og sørg for, at dine skader dokumenteres enten på skadestuen eller hos din læge
  • Få kontaktinformationer på eventuelle vidner til trafikulykken og sørg så vidt muligt for dokumentation, f.eks. ved at tage billeder med din mobil
  • Husk at anmelde skaden til alle relevante forsikringsselskaber

Vil du vide mere?

Erstatning gennem DFIM

Erstatning uden kommunal afklaring af arbejdsevne

Tilbage i juni 2019 kom vores klient ud for en trafikulykke på vej hjem fra arbejde. Klienten tog hurtigt efter ulykken fat i Erstatningsgruppen, for at få rådgivning om muligheder og rettigheder i det videre erstatnings- og sygdomsforløb.